Eveniment

100 de mesaje pentru România. Gregoire Vigroux, Vice-President Europe, Marketing and Corporate Communications, TELUS International: De aceea, cea mai mare dorinţă a noastră pentru 2019 şi anii următori este să ne putem continua creşterea constantă în România, găsind candidaţi valoroşi pe piaţa forţei de muncă

100 de mesaje pentru România. Gregoire Vigroux,...
02.12.2018, 16:02 486
Gregoire Vigroux, Vice-President Europe, Marketing and Corporate Communications, TELUS International
 
Piaţa muncii din România va avea nevoie de un milion de salariaţi noi până în 2021 pentru a susţine creşterea economică, conform unui studiu comandat de Coaliţia pentru Dezvoltarea României. Mai mult decât atât, aproape 81% din companii au dificultăţi în a ocupa poziţiile vacanţe, potrivit „Manpower Talent Shortage Survery 2018”.
 
Ţara noastră este deja pe locul doi în lume în ceea ce priveşte ponderea angajatorilor care se confruntă cu deficitul de personal calificat. 
Fiind o companie de outsourcing cu 1.500 de angajaţi în România, suntem puternic impactaţi de acest aspect. Observăm că durează mai mult decât înainte să găsim candidaţii potriviţi, iar tinerii optează în număr din ce în ce mai mare pentru joburile din străinătate.
 
De aceea, cea mai mare dorinţă a noastră pentru 2019 şi anii următori este să ne putem continua creşterea constantă în România, găsind candidaţi valoroşi pe piaţa forţei de muncă. 
   

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO