Eveniment

12 localităţi din România deja au depăşit limita roşie de infectare de 6 la mie

12 localităţi din România deja au depăşit limita...

Autor: Laura Buciu

11.09.2021, 00:01 1958

Elevii din 12 localităţi din Români nu vor merge, de luni, la şcoală, din cauza ratei de infectare de peste 6 la mie. Este vorba de 2.400 de elevi, care reprezintă 1 la sută din totalul elevilor din România.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, vineri sear,a în coferinţă de presă, câţi elevi nu vor putea începe de luni şcoala cu prezenţă fizică, din cauza epidemiei de COVID-19.

„Ordinul comun prevede că ziua de vineri, ziua de astăzi, este zi de referinţă pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni. Astăzi avem, din păcate, 12 localităţi care au depăşit rate de infectare de 6 la mie. Sunt şase localităţi din Satu Mare, două în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, una în Dolj care au depăşit rata de 6 la mie”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, numărul total al elevilor care învaţă în aceste localităţi este 2.400, respectiv mai puţin de 1 la mie din numărul elevilor din România.

„Din păcate, nu vor avea şanse participării cu prezenţă fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului şcolar (...). Unele sunt foarte puţin peste 6 la mie. Ne exprimăm speranţa că vor reveni foarte curând sub 6 la mie, aşa încât de săptămâna viitoare să poată merge şi ei la şcoală cu prezenţă fizică”, a mai spus Cîmpeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO