Eveniment

15 autocare cu români din Germania aşteaptă să intre în ţară la Vama Nădlac

15 autocare cu români din Germania aşteaptă să intre...

Autor: Vasile Magradean, Laura Buciu

16.03.2020, 10:57 205

Aproximativ 15 autocare cu români din Germania aşteaptă, luni, să intre în ţară prin Vama Nădlac, judeţul Arad, iar pasagerii trebuie să completeze chestionarele privind zona de unde vin conform noilor măsuri privind răspândirea COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, Laura Bondar, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că timpul de control la frontieră a crescut în contextul pandemiei.

„Aproximativ 15 de autocare cu români din Germania aşteaptă să intre în ţară pe la Vama Nădlac şi sunt controlate deoarece provin dintr-o ţară în care au fost confirmate cel puţin 500 de cazuri de COVID-19. Timpul mediu de control a crescut, conform noilor proceduri, pentru că fiecare pasager este intervievat privind starea de sănătate şi ruta de călătorie şi trebuie să completeze un chestionar. Se lucrează pe 6 artere la Nădlac”, a spus Bondar.

La Vama Nădlac sunt detaşaţi 5 medici care fac controlul fiecărui pasager.

Pasagerii autocarelor din Germania vor fi obligaţi să se izoleze 14 zile la domiciliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO