Eveniment

20 mil. euro de la UE pentru ferme de familie

20 mil. euro de la UE pentru ferme de familie

Autor: Alina Oprea

19.10.2015, 00:00 1898

"Valoarea rămasă disponibilă în acest moment pentru sectorul ferme de familie aferent Submăsurii 4.1 este de 36.500 euro. Aşadar, depunerea de proiecte este deschisă pentru proiectele cu valoarea mai mică decât această sumă. Menţionăm că pentru celelalte sectoare (zootehnic şi zona montană) din cadrul sM 4.1 AFIR primeşte în continuare cereri de finanţare, sesiunea de depunere fiind deschisă până la 30 octombrie 2015, ora 16.00", se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Depunerea proiectelor în cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submăsuri se opreşte înainte de termenul limită atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decât pragul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocării aferente sesiunii anuale a componentei/ submăsurii respective.

Beneficiarii acestei submăsuri pot fi fermierii, cu excepţia persoanelor fizice neautorizate, precum şi cooperativele (cooperativele agricole şi societăţile cooperative agricole), grupuri de producători, constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare care deservesc interesele membrilor.

Scopul investiţiilor sprijinite în cadrul acestei sub- măsuri este sprijinirea investiţiilor pentru creşterea competitivităţii exploataţilor agricole prin dotarea cu utilaje şi echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum şi investiţiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii şi asocieri de ferme mici şi medii) şi îmbunătăţirea calităţii activelor fixe.

AFACERI DE LA ZERO