Eveniment

200.000 de români sunt aşteptaţi să intre în ţară în următoarele două săptămâni

200.000 de români sunt aşteptaţi să intre în ţară...

Autor: Adrian Bujoaică

03.04.2020, 19:37 11135

Autorităţile se aşteaptă la un vârf al numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus după Paşte, în condiţiile în care în următoarele două săptămâni peste 200.000 de oameni vor intra în ţară.

„În ultimele trei zile, aproximativ 10.000 de cetăţeni pe zi au intrat în ţară. Dacă situaţia va continua pe această cifră, cu siguranţă, până la Sărbătorile Pascale vom înregistra în jur de 200.000 de cetăţeni care vor reintra în România”, declară Bogdan Despescu, secretar de stat în M.A.I.

Numărul românilor care s-au întors în ţară în ultima perioadă este deja foarte mare.

„De la momentul declanşării epidemiei, la sfârşitul lunii februarie - începutul lunii martie, au intrat în ţară şi au fost verificaţi în punctele de frontieră peste 300.000 de cetăţeni”, a adăugat Despescu.

Dintre aceştia, peste 59.000 de români au venit din Italia.

Bogdan Despescu e de părere că cea mai bună decizie pe care o pot lua oamenii este de a nu intra în contact cu alte persoane.

Românilor care revin acum în ţară li se adaugă şi foarte mulţi străini aflaţi în tranzit. Pentru ei, autorităţile crează un culoar special de trecere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO