Eveniment

21 de răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost transferaţi până acum în cinci clinici din străinătate

21 de răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost...

Autor: Elvira Gheorghita

08.11.2015, 15:47 146

Conform sursei citate, au fost transferaţi opt pacienţi în spitale din Belgia, câte doi în clinici din Austria şi Israel, iar unul în Germania. De asemenea, opt răniţi au fost transportaţi la unităţi medicale din Olanda, doi dintre aceşta decedând, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam.

Printre cei transferaţi la un spital din Belgia se numără şi Bogdan Moleşag, toboşarul trupei Up to Eleven şi cameraman la Prima TV. El s-a numărat printre persoanele rănite care au fost transportate sâmbătă cu două aeronave C-27 J Spartan la spitale din Olanda şi Belgia. Sâmbătă seară, două victime - Mariana Oprea şi Alexandru Hogea - au fost preluate de aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie şi duse în Austria.

Ministerului Sănătăţii a mai precizat că, duminică la prânz, mai erau internaţi în spitalele din Bucureşti 95 de răniţi în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă şi critică, iar 57 stabili.

O aeronavă NATO va veni, duminică seară, în România pentru a prelua o parte dintre răniţii în incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din străinătate.

"Există un program la nivelul NATO la care şi România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziţie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situaţii de Urgenţă vor să trimită răniţi, se va face mult mai repede", declara Duşa.

Potrivit acestuia, avionul NATO poate efecta deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele pe care românii le au în dotare, iar numărul celor care vor fi transferaţi nu este cunoscut pentru că deplasarea depinde de starea lor de sănătate.

Bilanţul persoanelor decedate în tragedia de la Colectiv a ajuns la 44, după ce duminică au murit trei persoane, iar sâmbătă alte nouă, două dintre acestea în Olanda.

Alexandra Rădulescu (26 de ani) şi cetăţeanul turc Ayberk Manci au decedat, duminică, la Spitalul Floreasca, iar Dan Matei Alexandru (26 de ani) şi-a pierdut viaţa la Spitalul de Arşi.

Dintre pacienţii decedaţi, sâmbătă, în Capitală, trei erau internaţi la Spitalul de Arşi - Daniel Ciobanu (39 de ani), Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani) şi Alexandru Chelba (33 de ani), doi la Spitalul Floreasca - Adrian Popa (29 de ani) şi Elena Toader (30 de ani), unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - Ionuţ Maior (27 de ani) şi unul la Spitalul ”Bagdasar Arseni”- Mavi Sterian (25 de ani).

Cele două victime care au murit în Olanda, unde fuseseră transferate sâmbătă, sunt o tânără italiancă, Tullia Ciotola, în vârstă de 20 de ani, care studia la Bucureşti prin programul Erasmus şi Florin Cristian Popescu, de 35 de ani, bodyguardul clubului Colectiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO