Eveniment

Doar 28% dintre contribuabili şi-au conectat casele de marcat la sistemul ANAF, iar termenul limită este 30 noiembrie: „Nu există dorinţă din partea contribuabililor, lasă până în ultimul moment şi se aşteaptă să se amâne termenul, dar riscă să fie amendaţi“

Velin Ganev, director executiv al Danubius Exim

Velin Ganev, director executiv al Danubius Exim

Autor: Miruna Diaconu

20.09.2021, 18:40 758

Până la data de 15 septembrie, circa 92% din contribuabilii mari şi-au conectat casele de marcat la sistemul informatic, deşi termenul limită a acestora a fost 30 iunie, pe când contribuabilii mici şi mijlocii au termen limită sfârşitul lunii noiembrie.

Circa 28% dintre cele peste 636.000 de de case de marcat înregistrate au fost conectate la sistemul informativ al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), conform datelor Ministerului de Finanţe. Data limită pentru conectarea tuturor caselor de marcat la sistemul ANAF este de 30 noiembrie, iar cei care vor depăşi această dată riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 8.000 şi 10.000 lei.

Velin Ganev, director executiv al Danubius Exim, importator şi distribuitor al brandului de case de marcat Datecs din Bulgaria, este de părere că nu se vrea conectarea, iar mulţi contribuabili amână acest lucru până în ultimul moment, ceea ce va însemna un număr prea mare de conectări, iar multe nu vor putea respecta termenul limită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO