Eveniment

290 de persoane "se bat" pe postul de consilieri la Cotroceni

290 de persoane "se bat" pe postul de consilieri la Cotroceni

Foto: Bogdan Stamatin

Autor: Mediafax

13.01.2012, 20:15 976

Aproape 290 de absolvenţi de studii superioare, în majoritate din străinătate, şi-au manifestat dorinţa de a deveni consilieri ai şefului statului, luni urmând să aibă loc o întâlnire a acestora cu Traian Băsescu.

"Circa 290 de persoane şi-au exprimat interesul de a face parte din staful preşedintelui României, marea majoritate fiind tineri cu studii în străinătate", a declarat Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al Preşedinţiei.

El a precizat că luni va avea loc o întâlnire între preşedintele Traian Băsescu şi "aceste persoane interesate să se angajeze în cadrul Administraţiei Prezidenţiale".

"Având în vedere numărul mare de solicitanţi, cel mai probabil va fi o va fi stabilită o procedură de selecţie", a menţionat Turcan.

Potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială, termenul limită de primire a solicitărilor expiră vineri seară.

Preşedintele i-a invitat, în urmă cu o săptămână, pe studenţii români din străinătate să ocupe, fără concurs, cele trei posturi libere de consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate

Preşedintele Băsescu a admis că tinerii care studiază în străinătate nu se întorc în ţară după finalizarea studiilor din cauza salarizării şi a anunţat că la Administraţia Prezidenţială sunt libere trei posturi de consilieri de stat.

"În zilele următoare, dacă există trei absolvenţi de studii superioare, care acceptă salariul unui secretar de stat din România... sigur, maşină şi secretară, sunt gata să angajez fără concurs, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate, trei tineri pe funcţie de consilier de stat", a declarat preşedintele Băsescu, precizând că nu este vorba despre "o glumă".

El a mai spus că un consilier de stat are un program "lejer, în care vii la ora 9.00 la Preşedinţie şi nu ştii când pleci".

"Preşedintele te poate chema în orice moment să-ţi dai cu părerea despre orice lucru din lumea asta şi din ţară, că vrea o idee. Ce face cu ea, e treaba lui, dar consilier la Preşedinţie este o funcţie importantă", a adăugat preşedintele.

El a mai arătat că, de multe ori, consilierii îşi regăsesc ideile în ceea ce el spune public şi în ceea ce încearcă să impună, "prin discuţii de bună seamă, guvernului şi majorităţii parlamentare".

Înainte de a pleca de la eveniment, preşedintele a reiterat invitaţia făcută, asigurând că "este valabil anunţul cu trei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO