Eveniment

De la 30% şi până la aproape 80% dintre elevii de la cele mai cunoscute şcoli private din Bucureşti au medii peste 9 la Evaluarea Naţională, iar în unele şcoli particulare nu există nicio medie sub 7. Profesor: „Obiectivul nostru principal este ca fiecare elev să îşi atingă potenţialul său maxim, cu resursele pe care le are“

Şcoala privată şi meditaţiile în particular, reţeta de mii de euro pentru o medie bună la Evaluarea Naţională

Anul acesta, la nivel general, dintre cei 152.903 elevi prezenţi la examenul de Evaluare Naţională, 113.708 au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de promovare de 74,4%, în scădere de la 76,2% în 2023, 82,3% în anul 2022, respectiv 76,8% în anul 2021.

Autor: Alexandra Matei

13.07.2024, 14:21 267

Unii părinţi sunt dispuşi şi aleg ca copiii lor, chiar dacă învaţă la o şcoală privată care costă mii de euro anual, să facă şi meditaţii Şcolile private din Bucureşti au rezultate sub gimnaziile de stat analizate de ZF, în condiţiile în care peste 90% dintre ele au mai puţini elevi faţă de o şcoală de stat, iar taxele plătite de părinţi ajung la 10.000 de euro pe an sau mai mult La nivel naţional, 74,4% dintre elevi au obţinut medii mai mari de 5 la Evaluarea Naţională, în scădere de la 76,2% în anul precedent.

Evaluarea Naţională este pri­mul examen important din viaţa elevilor, pentru care cei mai mulţi se pregătesc încă din clasele mici. Din dorinţa de a obţine o notă cât mai bună la acest examen, precum şi din alte considerente, unii părinţi aleg pentru copiii lor şcoli private şi meditaţii făcute în particular. De multe ori, însă, cele două merg şi în paralel.

Astăzi, de la 30% şi până la aproape 80% dintre elevii de la cele mai cunoscute şcoli pri­vate din Bucureşti au medii peste 9 la Eva­luarea Naţională, iar în unele dintre acestea nu există nicio medie sub 7, arată calculele ZF pe baza rezultatelor la Evaluarea Naţională 2024 publicate de Ministerul Educaţiei.

„Ne concentrăm pe progresul elevului, iar cele mai relevante rezultate se văd în cla­sa a douăsprezecea. Elevii nu vin în siste­mul privat de învăţă­mânt doar pentru o notă mai mare la Evaluarea Naţională, ci pentru în­tregul progres pe care îl au, iar princi­palul avantaj al unei şcoli particulare este numărul re­dus de e­levi dintr-o clasă“, a spus Ioana Necula, fon­da­toarea Genesis College.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro