Eveniment

333 amenzi amânate prin legea prevenţiei pentru ouă nemarcate, construcţii pe baraje, spam-urile, munca la negru, vânzarea de lemn recoltat ilegal sau neînmânarea bonului fiscal

333 amenzi amânate prin legea prevenţiei pentru ouă...

Autor: Mihaela Pascari

03.04.2017, 00:07 1205
Legea Prevenţiei, aflată în stadiu de proiect, anu­lea­ză prima amendă în cazul a 333 de contravenţii din 142 de acte normative, de la nemarcarea ouălor, sancţionarea e-mailurilor tip spam şi până la sancţionarea muncii la ne­gru, iar antreprenorii spun că este o schimbare bine-venită, în condiţiile în care nu toţi agenţii sunt la curent cu noile legi care intră în vigoare peste noapte.

Sunt 333 de propuneri din cele mai diverse domenii: Codul muncii, ţinerea evidenţei salariaţilor, legea privind ucenicia, legea securităţii şi sănătăţii în muncă, fondul fun­ciar, norme de sănătate, legea comerţului electronic (exem­plu spam-urile), siguranţa digurilor, legea contabilităţii, Codul de procedură fiscală sau publicitatea înşelătoare.

Amenzile care nu se vor mai da la prima abatere sunt de la 1.000 de lei până la 50.000 de lei.

Cea mai afectată este Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. 47 de contravenţii silvice sunt anulate la prima abatare, printre care şi vânzarea de lemn recoltat ilegal.

OUG 244/2000 privind siguranţa barajelor are 8 amenzi anulate, printre care de exemplu amenda pentru construcţii care pun în pericol barajele. De asemenea, Legea apelor 107/1996 are 9 amenzi anulate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO