Eveniment

400 de şomerii din Cluj şi Sălaj sunt consiliaţi în cadrul unui proiect european de 500.000 de euro

Autor: Laurentiu Cotu

22.11.2011, 17:49 205

Compania clujeană RSC Consulting, furnizor de programe de formare profesională înfiinţată de Steluţa Racolţa, fost director general şi preşedinte al companiei de asigurări ARDAF, implementează un proiect european în valoare de 500.000 de euro, destinat şomerilor din judeţele Cluj şi Sălaj.

Proiectul ''O şansă pentru viitorul tău" este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul Axei prioritare 5 - ''Promovarea măsurilor active de ocupare", DMI 5.1. Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare în regiunea Nord-Vest. Implementarea proiectului a fost demarată în luna noiembrie 2010, grupul ţintă fiind format din 400 de oameni în căutarea unui loc de muncă, şomeri şi persoane inactive din judeţele Cluj (275 de persoane) şi Sălaj (125 de persoane). Proiectul este implementat de RSC Consulting, în calitate de lider de parteneriat, alături de AJOFM Cluj, AJOFM Sălaj şi primăria municipiului Gherla, în calitate de parteneri.

'Fiecare persoană beneficiază de un pachet de cursuri, unul de specializare şi altul de perfecţionare, într o competenţă complementară ocupaţiei în care s-a specializat. Până în luna noiembrie 2011 s-au derulat 16 sesiuni de cursuri în cadrul cărora au fost furnizate mai multe pachete de specializare'', a declarat Steluţa Racolţa, general manager RSC Consulting.

Conducerea companiei spune că în următoarea perioadă, participanţii vor urma şi celelalte pachete de cursuri prevăzute în proiect, respectiv lucrător comercial, plus munca orientată către client, broker asigurări, plus comunicare, lucrător social şi comunicare. Totodată, în cadrul RSC Consulting va funcţiona un centru de evaluare a competenţelor în ocupaţiile manager proiect, inspector resurse umane şi lucrător comercial.

Compania RSC Consulting a fost înfiinţată în anul 2007, în Cluj-Napoca, ca furnizor de programe de formare profesională. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri netă de circa 588.000 de lei (peste 140.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO