Eveniment

48 irakieni ascunşi într-un camion, descoperiţi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

48 irakieni ascunşi într-un camion, descoperiţi la...

Autor: Andreea Traicu

31.12.2016, 10:36 52

"În data de 30.12.2016, ora 19.23, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Dimitrov N., în vârstă de 42 ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta cutii cu drajeuri de ciocolată, din Bulgaria către o societate din Ungaria.În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea CO2, care a indicat valori peste nivelul normal. Astfel, s-a procedat la deschiderea si verificarea compartimentului marfă, iar in interiorul acestuia au fost descoperite ascunse un număr de 48 de persoane - 17 minori, 9 femei şi 22 de bărbaţi", transmite Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

Potrivit poliţiştilor, în cadrul cetăţenilor s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, iar dintre minori, cel mai mic având numai câteva luni. Migranţii le-au spus poliţiştilor că doreau să ajungă în Ungaria, iar şoferul camionului că nu avea cunoştinţă despre prezenţa acestora în compartimentul marfă al autovehiculului.

Conform protocolului româno - bulgar, şoferul bulgar şi cetăţenii irakieni au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO