Eveniment

5,2 tone de articole pirotehnice, ridicate în urma a 29 de percheziţii în Capitală şi alte 10 judeţe

5,2 tone de articole pirotehnice, ridicate în urma a 29...

Autor: Gabriela Ghitcuta

23.12.2016, 11:19 65

"La data de 22 decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova şi luptători S.A.S., sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 29 de percheziţii.Percheziţiile au fost efectuate la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti şi din judeţele Constanţa, Bihor, Cluj, Harghita, Iaşi, Ilfov, Mureş, Satu Mare, Sibiu şi Vaslui. (...)În urma acţiunilor, au fost depistate aproape 5,2 tone de articole pirotehnice, care au fost indisponibilizate, fiind depuse într-un depozit autorizat. De asemenea, poliţiştii au mai ridicat în vederea cercetărilor şi 4.800 de lei şi 330 de euro.", se arată într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Cinci persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Judeţene Prahova pentru audieri, sub suspiciunile de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi contrabandă calificată, pentru două dintre ele fiind propusă măsura arestului preventiv.

Potrivit sursei citate, articolele pirotehnice ridicate ar fi fost aduse din import, în perioada noiembrie-decembrie, cu scopul de a fi vândute în ţară pentru perioada sărbătorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO