Eveniment

50 de care medicale care activau în cadrul Spitalului Sfantul Spiridon au intrat în izolare după ce au luat contact cu un pacient infectat

50 de care medicale care activau în cadrul Spitalului...

Autor: Ilinca Nazarie, Andreea Tobias

25.03.2020, 10:53 403

50 de cadre medicale de la Institutul de Gastroenterologie din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon„ din Iaşi au fost trimise acasă, după ce au intrat în contact cu un pacient confirmat cu noul coronavirus.

O parte dintre cadrele medicale de la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi a fost trimisă acasă de către cei din conducerea unităţii medicale, după ce în noaptea de luni spre marţi un pacient internat în acea clinică a fost confirmat cu noul coronavirus.

„50 de cadre medicale din clinică au fost testate. Asigurăm garda cu două treimi dintre angajaţi. Până vin rezultatele, aceştia stau acasă”, a declarat Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Bărbatul cu care medicii, asistentele şi infirmierele au intrat în contact a fost transferat la Iaşi miercurea trecută de la Spitalul Judeţean Suceava la Iaşi. După ce medicul care l-a tratat la Suceava a fost confirmat cu noul coronavirus, cadrele medicale de la Iaşi au cerut testarea pacientului, iar acesta a ieşit pozitiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO