Eveniment

50 de oameni de afaceri si analisti despre anul viitor: 75% vad crestere economica. Cum comentati?

50 de oameni de afaceri si analisti despre anul viitor: 75% vad crestere economica. Cum comentati?
13.12.2009, 23:19 66

Majoritatea celor 50 de analistii si oamenii de afacericonsultati de Ziarul Financiar pentru evolutia economiei in 2010apreciaza ca va exista crestere economica, insa nu lipsesc sipesimisti, care vad posibila chiar o scadere de 5%. ZiarulFinanciar a incercat sa faca lumina in modul in care este vazutanul 2010 de jucatorii din economia romaneasca, in conditiile incare economia traverseaza cea mai incerta perioada, iarinstabilitatea politica nu face decat sa agraveze situatia.Relansarea economiei va depinde atat de evolutia economiilor dinzona euro, cat si de masurile pe care le va lua Guvernul. Iarriscul prelungirii recesiunii tine in principal de factoriipolitici si de politica fiscala.

Un program ambitios de consolidare fiscala, continuareamasurilor de relaxare a politicii monetare, stabilitate politica siimplementarea unor masuri de redresare economica sunt cateva dintresugestiile facute de catre persoanele chestionate de ZFautoritatilor pentru a ajuta economia.

Ingrijorarile oamenilor de afaceri sunt legate de crestereasomajului, scaderea puterii de cumparare a populatiei, diminuareainvestitiilor si a consumului si cresterea exploziva a creditelorneperformante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO