Eveniment

64% din sportul de performanţă din România se împarte între fotbal, baschet şi şah

64% din sportul de performanţă din România se împarte...

Autor: Miruna Diaconu

29.03.2022, 00:07 614

Circa 64% din numărul total de sportivi legitimaţi din România, adică persoanele înscrise în cadrul cluburilor sportive, practică fotbal, baschet sau şah, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Federaţiile de fotbal, baschet şi şah se află pe primele trei locuri după numărul de sportivi legitimaţi. Datele de la Statistică arată faptul că în 2020 existau circa 310.000 de sportivi legitimaţi. Cel mai căutat sport din România este fotbalul, astfel că Federaţia Română de Fot­bal număra în 2020 peste 148.000 de sportivi legitimaţi.

În topul federaţiilor care au înregistrat cei mai mulţi sportivi se mai află şi federaţiile reprezentative de karate, handbal, kempo, lupte şi volei.

Datele de la Statistică arată doar numărul sportivilor de performanţă, însă numărul real al practicanţilor de sport este mult mai mare, ceea ce în­seam­nă că topul sporturilor practi­ca­te de români poate să arate di­ferit. Spre exemplu, datele oficiale nu arată numărul românilor care prac­tică sport, fiind greu de contorizat acest lucru, însă nici cei care merg regulat la o sală de fitness nu sunt luaţi în calcul în datele oficiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO