Eveniment

77.000 € pentru un service de electronice si electrocasnice

16.09.2009, 00:00 1103

Service-ul pentru aparatura electronica si electrocasnicaAdacool Service din Braila, care anul trecut a rulat afaceri decirca 300.000 de euro, are in derulare un proiect prin care vaaccesa fonduri europene cu o valoare de 77.000 de euro pentruachizitionarea aparaturii pentru reparatii service.

Proiectul "Dezvoltarea capacitatii de service electronice sielectrocasnice a SC Adacool Service" are o valoare totala de131.000 de euro si a fost depus anul trecut in aprilie la Agentiapentru dezvoltare regionala sud-est (ADR Sud-Est - adrse.ro).

"Am vrut sa dau amploare afacerii si daca a existat aceastaposibilitate, am zis sa profit de bani. M-am chinuit insa foartemult cu acest proiect, procedura pentru a pune mana pe bani estebirocratica, trebuie sa indeplinesti mai multe conditii, ti se certot felul de acte pe parcurs. In plus, de patru luni ma chinui saobtin un credit. Dobanzile sunt ridicate, iar garantiile care secer mi se par exagerate. Dispun de garantii insa sunt subevaluate",spune Vasile Nelu Aioanei, directorul Adacool Service care este deprofesie inginer economist.

Prin intermediul proiectului firma va achizitiona echipamentetehnice si aparatura pentru asigurarea serviciilor de reparatii siintretinere a aparaturii electronice si electrocasnice.Implementarea proiectului se va face in trei etape timp de 10 luni."Trebuie sa facem cate o licitatie din trei in trei luni. Inprezent, asteptam raspunsul de la banca sa vedem daca vom primicreditul de care avem nevoie. Dupa aceea, vom demara licitatiapentru echipamente. In prima etapa vom cumpara o parte din tehnicade calcul, scari, bormasini si echipamente pentru service", spuneAioanei.

Cele mai scumpe echipamente care vor fi achizitionate suntcalculatoarele si laptop-urile necesare pentru service si carereprezenita 15% din valoarea proiectului. Pentru intocmireaproiectului, compania a apelat la o firma de consultanta. "Pasiisunt laboriosi pentru intocmirea proiectului. In plus, limbajul incare sunt prezentate ghidurile este greoi, un limbaj de lemn, estegreu sa intelegi exact ce vor ei. Ne dorim aceste fonduri pentru cadin surse proprii nu reusim sa facem investitia", spune directorulAdacool Service.

Compania are in prezent cinci angajati. "Ma gandesc permanentdaca mai pot sa duc la capat acest proiect. Trebuie sa creez 18locuri de munca noi, ceea ce este foarte greu in conditiile actualede pe piata. Proiectul l-am conceput anul trecut, iar de atuncisituatia de pe piata s-a schimbat si cu toate acestea nu mi sepermite sa fac nicio modificare in proiect. In plus, daca voiincepe investitia, mi-e teama ca nu imi vor fi returnati cei 70%din valoarea eligibila a proiectului", mai spune Aioanei.

Cine ia banii:

Compania: Adacool Service din Braila

Obiect de activitate: Service-ul de electronice sielectrocasnice, montari aer conditionat, centrale termice

Proiectul: "Dezvoltarea capacitatii de service electronice sielectrocasnice a SC Adacool Service"

Valoarea totala a proiectului: 131.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 77.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 300.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO