Eveniment

81 de drumuri judeţene blocate, 36 de localităţi izolate, din care 30 în Vrancea. Utilajele de deszăpezire, îngropate în zăpadă

81 de drumuri judeţene blocate, 36 de localităţi izolate, din care 30 în Vrancea. Utilajele de deszăpezire, îngropage în zăpadă

Autor: Geanina Sandu

12.02.2012, 11:58 260

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră, a precizat că în prezent sunt 81 de drumuri judeţene blocate, trei drumuri naţionale închise şi 36 de localităţi izolate, dintre care 30 în judeţul Vrancea.

Potrivit lui Capră, sâmbătă seara la ora 21.00 erau 79 de drumuri judeţene blocate, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din judeţele Giurgiu şi Teleorman s-au închis trei drumuri naţionale şi astfel s-au blocat unele drumuri judeţene care defluiau în DN-uri.

În prezent sunt 36 de localităţi izolate, respectiv patru în Buzău, două în Galaţi şi 30 în Vrancea.

Totodată, 16 localităţi au rămas nealimentate cu energie electrică, 14 dintre ele fiind din Buzău. Astfel, 11.000 de persoane sunt afectate de această problemă.

"Se acţionează încontinuu, dar aparatura este îngropată în zăpadă", a spus Mihai Capră.

Potrivit lui Capră, în Vrancea echipele ISU au luat legătura cu primarii localităţilor izolate pentru a le transfera lucrători, dar primarii au spus că se descurcă cu forţele locale.

Totodată, 201 de persoane au fost transportate la spitale şi centre sociale. În ultimele ore au fost înregistrate trei decese - două în Argeş şi unul în Teleorman -, ajungându-se la un total al deceselor cauzate de hipotermie de 68.

Inspectoratul General de Aviaţie a transportat împreună cu reprezentanţii de la Crucea Roşie alimente în localitatea Ciorăşti, din Vrancea. Din cauza condiţiilor meteo, Mihai Capră a spus că nu se vor mai permite astfel de misiuni din Capitală, astfel că alimentele vor fi transportate cu un elicopter de la Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO