Eveniment

9 localităţi de lângă Bucureşti au sărit de rata de infectare de 6 la mie

9 localităţi de lângă Bucureşti au sărit de rata de...

Autor: Laura Buciu

26.09.2021, 10:50 316

Rata de infectare în nouă  localităţi din judeţul Ilfov a trecut, duminică, de 6 cazuri la mia de locuitori, Sâmbătă erau  doar şapte localităţi cu rată de infectare peste 6 la mie.

Este vorba despre Afumaţi - 7,36 la mie, Bragadiru - 7,75 la mie, Chiajna - 7,25 la mie, Dărăşti-Ilfov – 6,25 la mie, Dobroeşti - 8,91 la mie, Mogoşoaia - 8,57 la mie, Otopeni – 6,35 la mie, Popeşti - Leordeni - 6,68 la mie, Voluntari - 6,77 la mie.
Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Ilfov se întruneşte duminică pentru a stabili restricţii în localităţile unde rata de incidenţă a depăşit 6 la mia de locuitori.

Doar opt din 40 de comune şi oraşe din Ilfov nu sunt în scenariul roşu, respectiv nu au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Hotărârea aprobată de Guvern instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor pentru localităţile care au depăşit pragul de 6 la mia de locuitori.

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID-19 pentru a participa la unele activităţi.

Vaccinaţii se pot deplasa localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO