Eveniment

A doua cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti după Sky Tower îşi schimbă numele

A doua cea mai înaltă clădire de birouri din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.04.2016, 17:26 4836

Proiectul dezvoltat de compania omului grec de afaceri Ioannis Papalekas, apare în raportul publicat de Globalworth cu numele Globalworth Tower, după ce numele folosit până acum era de Bucharest One.

“Majoritatea chiriaşilor cu care avem contracte în prezent sunt programaţi să se mute în Globalworth Tower în trimestrele 2 şi 3 din 2016. Până la 31 decembrie 2015, clădirea era pre-închiriată în proporţie de circa 51% către chiriaşi naţionali şi internaţionali printre care Vodafone, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Huawei, Delhaize/Mega Image (…)", se arată în raport.

Clădirea, care are o suprafaţă închiriabilă de 54.000 de metri pătraţi, este amplasată în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu, unde s-a conturat în ultimii ani un adevărat cartier al corporatiştilor. Aici lucrează câteva mii de oameni pentru companii locale şi internaţionale. 

Printre chiriaşii zonei se numără giganţi precum Oracle (IT), L’Oreal (cosmetice) sau General Electric (energie). Construcţia proiectului cunoscut iniţial ca Bucharest One a început în 2014, iar imobilul a avut termen iniţial de finalizare în 2015 la final.

În prezent, cea mai înaltă clădire din Bucureşti este turnul de birouri Sky Tower, care măsoară 137 de metri şi este situat în imediata apropiere, cele două proiecte fiind despărţite doar de mallul Promenada.

Investiţia totală în proiect era estimată de Globalworth la 100 de milioane de euro, în timp ce veniturile din chirii ar putea ajunge la 12 milioane de euro pe an. Fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a ajuns să deţină cinci clădiri de birouri în zona calea Floreasca-Barbu Văcărescu, în imediata apropiere a staţiei de metrou Aurel Vlaicu din nordul Capitalei.

Astfel, Papalekas controlează în această zonă trei imobile finalizate şi funcţionale (Nusco Tower, clădirile A şi B ale complexului Green Court) cu o suprafaţă închiriabilă cumulată de peste 62.000 de metri pătraţi, respectiv două clădiri în construcţie (Bucharest One şi Gara Herăstrău), care totalizează peste 66.000 de metri pătraţi.

În cele cinci clădiri de birouri cu aproape 130.000 de metri pătraţi pot lucra circa 13.000 de oameni dacă se ia în considerare că în medie un angajat ocupă circa 10 metri pătraţi de birou. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO