Eveniment

A doua confruntare Ponta – Iohannis. Principalele declaraţii

A doua confruntare Ponta – Iohannis. Principalele...

Autor: Mediafax

12.11.2014, 20:57 1715

Cei doi contracandidaţi la Preşedinţia României s-au întâlnit miercuri seara, de la ora 20:00, la B1 TV, pentru a doua confruntare televizată. Dacă la prima întâlnire desfăşurată marţi la Realitatea RV, Ponta a ieşit câştigător, în a doua întâlnite Iohanis a mai echilibrat discuţia.

 

Va prezentăm principalele declaraţii consemnate de Mediafax:

 

Primul subiect al confruntării Ponta-Iohannis: Votul din diaspora şi prezenţa în secţiile de votare

Victor Ponta a menţionat, la primul subiect al dezbaterii de la B1 TV, respectiv prezentarea candidaţilor, "viziunea pe care a prezentat-o ca prim-ministru şi ca lider USL", "sfârşitul regimului Băsescu, Blaga", Klaus Iohannis spunând că e "candidatul care crede că votul nu e lozincă, ci un drept".

Primul subiect al confruntării dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis a vizat votul din diaspora şi prezenţa reprezentanţilor PSD şi ACL în secţiile de votare din străinătate, dar şi motivul pentru care cei doi candidaţi doresc să devină şef al statului.

Prima întrebare a vizat prezentarea candidaţilor şi a motivelor pentru care doresc să fie aleşi în funcţia de preşedinte.

Ponta a susţinut că are trei motive pentru care vrea să fie preşedinte, primul fiind viziunea pe care a prezentat-o ca prim-ministru şi ca lider USL, respectiv ”sfârşitul regimului Traian Băsescu, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu şi toţi ceilalţi” .

El a susţinut că al doilea motiv este acela ”că nu poţi să faci nimic în conducerea unei ţări fără o echipă”, menţionând că este vorba de propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu în calitate de premier. El a făcut referire şi la Teodor Meleşcanu, după ce iniţial a pronunţat numele lui Theodor Stolojan.

”După doi ani şi jumătate ca prim-ministru, am constatat un lucru pe care cred că îl simt foarte mulţi români, aceea că avem nevoie de stabilitate şi de unitate. A fost foarte multă dezbinare, a fost un regim care se sfârşeşte practic duminică care s-a bazat pe învrăjbirea românilor contra români”, a mai spus Ponta.

Iohannis a fost întrebat la rândul său cine este el şi de ce vrea să fie preşedintele României.

”Sunt candidatul care crede că votul nu este lozincă, ci este un drept, şi al celor din diasporă. Sunt candidatul care crede că toţi trebuie să aibă condiţii să voteze. Sunt candidatul care cred că este nevoie de o schimbare profundă în România, acum după 25 de ani trebuie să avem curajul să spunem stop şi de la capăt, să facem altfel de politică, mai puţin scandal, mai puţină gălăgie, mai multe soluţii”, a afirmat Iohannis.

El a precizat că a adus în emisiune două mape cu scrisori adresate BEC din diaspora prin care cei din străinătate s-au plâns că nu au putut vota şi că au fost umiliţi.

Iohannis a citat din scrisori câteva pasaje, iar la final a menţionat că i le lasă premierului.

”Domnule prim-ministru, acestea vi le las, poate puneţi pe cineva să răspundă oamenilor să le explice de ce au fost umiliţi la vot. Iar acolo la vot au fost observatori şi aseară fu vorba că noi, Alianţa Creştin Liberală nu am trimis observatori. Am verificat, toate secţiile sunt aici, au lipsit de la PSD 52, de la ACL 19 şi de la alte partide şi formaţiuni mai puţin. Vă las şi asta poate le daţi informaţia colegilor din Guvern”, a declarat Iohannis.

 

Victor Ponta şi Klaus Iohannis, atacuri pe temele plagiatului şi incompatibilităţii

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au avut, miercuri, la B1, un schimb de replici pe temele plagiatului şi incompatibilităţii, Iohannis afirmând că oricine a plagiat trebuie să plece din politică, iar premierul arătând că are o decizie ICCJ, ceea ce liderul ACL nu are în privinţa incompatibilităţii.

Iohannis a declarat că nu este bine ca preşedintele României să fie Victor Ponta, menţionând că este greşit şi periculos pentru România să lase toată puterea în mâna unu singur partid, care are foarte mari pobleme, care are foarte mulţi membri marcanţi care au probleme grave cu justiţia. "Este foarte periculos pentru România să regresăm şi să punem în pericol democraţia", a spus liderul PNL.

Iohannis s-a referit şi la episodul acuzaţiilor de plagiat în cazul lui Victor Ponta: "Este greşit să fie domnul Ponta preşedintele României pentru că a minţit şi speriat pensionarii că le tai pensiile, şi, în calitatea mea de profestor, cred că este o mare problemă dacă un copil plagiază. Dacă cineva care îşi scrie lucrarea de doctorat coapiază, este o problemă proporţional mai mare şi se nunmeşte «plagiat». Oriunde în lume, cinva care este prins că a plagiat, dintre politicieni, este obligat prin clasa politică să se retragă din politică. La noi, unul dintre aceştia doreşte să fie preşedintele României", a spus candidatul ACL.

Ponta a replicat, precizând că era pregătit pentru atacurile lui Klaus Iohannis, pentru că marţi seară a pierdut la Realitatea TV şi acum vine să atace la persoană. "Despre plagiat vreau să vă spun un lucru. M-am dus la ICCJ, care mi-a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Dumneavoastră aţi fugit de ICCJ, că, pentru a vă judeca, apropo de ANI. Eu nu aş fi candidat în locul dumneavoastră. E o diferenţă fundamentală între noi", a spus Ponta.

Premierul a mai spus că Iohannis va aduce România înapoi în 2010, pentru că are în echipă acei oameni care au tăiat pensiile: Predoiu, Blaga, Anastase.

"Mai cred că vrea să dea puterea celor care au avut-o în 2010 şi 2011. A şi spus deja că îl vrea pe Predoiu prim-ministru", a spus Ponta, precizând că fostul lider PNL Călin Popescu Tăriceanu i-a dat lui Iohannis 50 de milioane de euro, pentru Sibiu.'

"Domnul Iohannis semană foarte mult, fiind înconjurat de oamenii lui Băsescu, cu domnul Băsescu, pentru că este împotriva la orice", a mai declarat Ponta, precizând că reducerea contribuţiilor de asigurări sociale este un proiect liberal, care a fost aprobat în Parlament şi Guvern. "Dumneavoastră v-aţi opus", a adăugat Ponta.

"Avem un singur preşedinte care a fost preşedinte şi primar, Traian Băsescu şi un singur prim-ministru, Emil Boc. Eu personal cred despre ei că au fost un preşedinte şi un premier foarte slabi", a mai comentat Ponta.

Iohannis a replicat: "Domnule Ponta, îl cunoaşteţi pe o persoană, Gabriel Oprea, este vicepremier la dumneavoastră. Ştiţi cum a votat în materia de tăiat pensia şi salariile", iar Ponta a spus: "Nu a votat, că a salvat pensiile militarilor".

"Împreună cu UNPR a votat pentru acele reduceri. Dacă e vorba că eu am oameni care au umblat la salarii şi pensii, în aceeaşi măsură aveţi şi dumneavoastră", i-a spus Iohannis lui Pont.

 

Votul prin corespondenţă la revizuirea Constituţiei, subiect de dispută Ponta - Iohannis

Amendamentul privind votul prin corespondenţă formulat de deputatul PNL Alina Gorghiu în comisia de revizuire a Constituţiei a fost, miercuri seară, la B1 TV, subiect de dispută între Klaus Iohannis şi Victor Ponta, premierul susţinând că a fost retras, iar candidatul ACL contrazicându-l.

"E vorba de faptul că domnul Iohannis, la disputa de ieri, a fost total nepregătit şi a spus nişte lucruri neadevărate. Primul dintre ele este cel referitor la faptul că PNL, pe care îl conduce de puţin timp, a propus în comisia de modificare a Constituţiei un amendament la Constituţie privind votul electronic sau mijloace de comunicare la distanţă şi PSD l-a respins. Am în faţă procesul verbal, Parlamentul României, Camera Deputaţilor, amendamentul depus de către Alina Gorghiu a fost retras. Nu a fost respins. Şi rog ca domnul Iohannis să fie mai bine pregătit când vine şi face afirmaţii”, a afirmat Ponta.

La rândul său, Klaus Iohannis a insistat asupra faptului că amendamentul indicat a fost respins.

"Scrie în limba română aici, să ştiţi, cu ştampilă", a continuat Ponta, prezentând un document către camera de luat vederi.

Iohannis a întrebat dacă premierul acordă o replică la replică, situaţie în care Ponta a susţinut: "Nu. Ca să înţeleagă oamenii că nu v-aţi pregătit nici în seara asta".

MEDIAFAX relata în 6 iunie 2013, de la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei, momentul în care a fost supus votului amendamentul formulat de Alina Gorghiu, deputat PNL.

Comisia de revizuire a Constituţiei a respins varianta introducerii noţiunii votului prin corespondenţă în legea fundamentală, propusă de către deputatul PNL Alina Gorghiu, sub considerentul că această măsură poate fi luată şi pe actuala formulă constituţională.

Amendamentul lui Gorghiu, care completa articolul 62, alineatul 1 din Constituţie, prin adăugarea frazei "Dreptul de a alege poate fi exprimat şi prin mijloace electronice sau mijloace de comunicare la distanţă, potrivit legii electorale", a fost respins, înregistrându-se 5 voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

În prezent, în Constituţie se menţionează: "Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, potrivit legii electorale".

 

UPDATE: 21:00

Ponta, la B1TV: Eu mă uit la dl. Iohannis, el se uită pe pereţi; Iohannis: Uneori e mai interesant

Victor Ponta i-a atras atenţia lui Klaus Iohannis, în confruntarea de la B1TV, că se uită pe pereţi în timp ce el îl priveşte în ochi, liderul ACL replicând: "Uneori e mai interesant".

Premierul i-a spus liderului ACL că el preferă să se uite direct la cel cu care vorbeşte, remarcând că Iohannis "se uită pe pereţi".

Uitându-se în camera de luat vederi, Iohannis a replicat, râzând: "Uneori e mai interesant".

 

UPDATE: 21:15

Iohannis lui Ponta:Să facem o treabă între bărbaţi-să picăm amnistierea;Ponta: E şi o femeie de faţă

Klaus Iohannis i-a cerut, miercuri, lui Victor Ponta să facă o "treabă între bărbaţi", respectiv să convoace, ca şefi de partide, Parlamentul pentru a pica Legea amnistierii şi graţierii, Ponta răspunzând că e atributul şefilor Camerelor şi că e o femeie de faţă, moderatoarea, ce nu trebuie ignorată

Schimbul de replici pe tema Justiţiei a fost declanşat de Klaus Iohannis, care a spus că România lui Victor Ponta aşteaptă încă Legea aministierii şi graţierii, el citind de pe o listă numele lui Năstase, Dragnea, Hrebenciuc, Voicu, Andronescu, Mihăilescu, Mitrea, Nica, Şova, Adam, Mocanu, Duicu, Bunea-Stancu Constaninescu, social-democraţi care au probleme cu Justiţia.

"Sunt 38, vă las lista", i-a spus Iohannis lui Ponta.

La rândul său, Ponta a replicat că acea listă este a Monicăi Macovei şi a atacat, pe de altă parte, referindu-se la liberalii care au probleme cu Justiţia.

"În cazul domnului Hrebenciuc, DNA a cerut arestarea, şi-a dat demisia şi a fost arestat. Dumneavoastră aveţi ieri o cerere din partea DNA pentru arestarea colegului dumneavoastră, şeful PNL Prahova, Mircea Roşca. Puteţi să-i cereţi să-şi dea demisia din Parlament mâine, ca şi Hrebenciuc, şi să fie arestat, altfel tot ceea ce spuneţi sunt lozinci. Cereţi în seara asta, că lui Chiuariu i-aţi cerut să plece din PNL şi nu prea v-a băgat în seamă", i s-a adresta Ponta lui Iohannis.

Replica lui Iohannis nu s-a lăsat aşteptată.

"Domnule Ponta, dumneavoastră sunteţi preşedinte PSD, eu sunt preşedinte ACL. Hai să facem o treabă între bărbaţi: mâine se convocăm Parlamentul, poimâne intrăm, scoatem Legea amnistierii şi graţierii din Senat, o picăm şi dăm liber la toate cercetările şi arestările", a replicat Iohannis.

Ponta a răspuns, la rândul său, printr-o întrebare: "De unde aţi învăţat stilul ăsta, să nu răspundeţi niciodată la întrebare?".

El a intervenit, totodată, atrăgând atenţia că moderator este o femeie.

"Între bărbaţi şi o femeie...Faptul că o ignoraţi nu înseamnă că nu există", a adăugat Ponta.

"Suntem între noi doi aicea", a replicat, la rândul său, Iohannis.

Schimbul de replici între cei doi a continuat în acelaşi ritm şi ton.

"Vorbă lungă. Convocăm sau nu Parlamentul?", a spus Iohannis, Ponta răspunzându-i că doar conducerea Parlamentului poate convoca acest for.

"Deci nu vreţi", a conchis Iohannis, Ponta replicând imediat: "Ba da, vreau să facem tot ce se poate face conform Constituţiei".

Iohanns a mai spus, ulterior, ă el va vorbi cu Mircea Roşca, întrebându-l pe Ponta dacă şi el va vorbi în acelaşi sens, cu social-democrata Ecaterina Andronescu, premierul răspunzându-i afirmativ.

Ponta a revenit, ulterior şi asupra referirilor lui Iohannis la faptul că rezolvarea problemei legii amnistierii este o "treabă între bărbaţi".

"Facem propuneri între bărbaţi, deşi avem o femeie de faţă", a spus Ponta.

 

UPDATE: 21:20

Schimb de replici şi acuzaţii Ponta-Iohannis pe tema retrocedărilor de la Sibiu

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au avut, miercuri, la B1TV, un schimb de replici pe tema retrocedărilor de la Sibiu, premierul spunând că primarul a făcut retrocedări puţine şi doar către cei care îl susţin, iar edilul spunând: "Domnule Ponta, minţiţi!".

Ponta a citit de pe o foaie o situaţie legată de retrocedările de la Sibiu, menţionând care au fost beneficiarii acestora. Premierul a spus că beneficiarii, puţini, au fost cei care i-au susţinut pe primar.

Iohannis a răspuns că premierul minte, precizând că nu primarul face retrocedările şi că autoritatea care se ocupă cu aceasta se află în subordinea şefului Guvernului.

Ponta a răspuns că nu s-au mai făcut retrocedări din 2012, de când el este premier.

Iohannis a insistat că Ponta minte, cei doi lansându-se într-un schimb de replici suprapuse. Moderatorul a insistat ca cei doi să se oprească, menţionând că formatul stabilit al emisiunii nu prevede dialog între cei doi candidaţi.

Moderatorul a ţinut să treacă la următoarea întrebare, deşi cei doi nu s-au oprit din schimbul de replici suprapuse.

 

UPDATE: 21:25

Ponta, către Iohannis: Eu îl consider preşedinte PNL pe Antonescu, dvs. vorbiţi în numele PDL

Victor Ponta a declarat, miercuri, la B1 TV, că el îl consideră preşedinte al PNL pe Crin Antonescu şi fondator al acestui partid pe Călin Popescu Tăriceanu, iar Iohannis vorbeşte în numele PDL, Klaus Iohannis precizând că există o decizie a instanţei prin care este preşedinte al PNL.

”Domnul Iohannis se schimbă, o dată îi place cu PNL, o dată nu îi place. Eu nu mă supăr. Eu îl consider preşedinte al PNL pe domnul Antonescu şi fondator al PNL pe domnul Tăriceanu, dumneavoastră vorbiţi în numele PDL”, a spus Ponta.

”Domnule Ponta, dumneavostră recunoaşteţi o decizie a unei instanţe? În general, credeţi că o decizie a instanţei trebuie recunoscută sau nu? Există decizie care spune că eu sunt preşedintele PNL, există decizie care spune că, după fuziune, noul PNL este partid înregistrat, iar afirmaţia dumneavoastră este o dezinformare publică, ca să nu folosesc din nou noţiunea de minciună publică", a replicat Klaus Iohannis.

Ponta a răspuns: ”De ce, că aseară aţi minţit de multe ori”.

Iohannis a spus, la rândul lui: ”Dumneavoastră confundaţi stilul dumneavoastră cu al meu”.

 

UPDATE: 21:35

Iohannis arată poza cu lideri PSD lângă şeful CJ Argeş; Ponta:CSM e garantul independenţei justiţiei

Klaus Iohannis i-a arătat, miercuri, lui Victor Ponta o fotografie cu lideri PSD lângă fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi a afirmat că "asta se numeşte forţarea justiţiei". În replică, Ponta a spus că CSM e garantul independenţei justiţiei, iar preşedintele are alte atribuţii.

"Eu vreau să garantez independenţa justiţiei şi statul de drept. Eu cred că folosesc o expresie foarte simplificată, cred că în acest domeniu, trebuie să avem curajul să spunem că nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala. Că nu ne băgăm noi în trebuirile justiţiei. Să nu ne băgăm acolo unde nu avem ce căuta", a spus Iohannis.

El a continuat şi a cerut să fie prezentată pe ecran o fotografie cu o imagine de grup, din ianuarie 2011, cu mai mulţi membri PSD, inclusiv Victor Ponta, în jurul lui Constantin Nicolescu, atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

"Este domnul Ponta aici, domnul Năstase, domnul Severin, domnul Hrebenciuc, domnul Pendiuc, doamna Andronescu, domnul Vanghelie, şi mulţi alţi pesedişti, foarte bine cunoscuţi, care atunci au afirmat că este vorba despre persecuţie politică şi în niciun caz nu este bine ca acest domn, care între timp a fost condamnat şi eliminat de acolo, să fie deranjat acolo unde îşi făcea treaba", a precizatIohannis.

El a continuat: "Aceasta nu se numeşte independenţa justiţiei, asta se numeşte forţarea justiţiei".

Victor Ponta a replicat: "Domnul Iohannis zicea că vrea să garanteze independenţa justiţiei, Vă citesc articolul 53 din Constituţia României, unde Consiluul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. Nu vă mai băgaţi nasul la CSM, că preşedintele are alte atribuţii".

El a spus că se va comporta faţă de justiţie aşa cum s-a comportat ca premier, atunci când a propus-o pe Codruţa Kovesi.

"Dacă credeţi că doamna Kovesi nu este bună la DNA, ajungeţi preşedinte şi poate o schimbaţi", a afirmat Ponta.

Iohannis i-a răspuns: "Şi eu care credeam că e ca urmare a Pactului de coabitare".

 

UPDATE: 21:45

Ponta a indicat 3 liberali cu sentinţe definitive; Iohannis: 38 la dv., 3 la mine, hai să rezolvăm

Victor Ponta i-a indicat lui Klaus Iohannis trei liberali care au primit sentinţe definitive de condamnare, solicitându-i să dea "un exemplu" în cazul acestora, în timp ce candidatul ACL i-a indicat că este vorba de o listă de 38 de politicieni cu probleme penale în PSD raportat la cei trei din PNL.

Ponta a fost întrebat care ar fi atitudinea sa ca viitor preşedinte în raport cu politicienii cu probleme penale. "Cred că cel mai important când vorbeşti despre alţii este propriul exemplu (...) Eu pe tema plagiatului m-am dus la Curtea de Casaţie şi Justiţie, am obţinut în luna ianuarie sau februarie o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Dacă aş fi fost în locul domnului Iohannis, care are un proces la ICCJ n-aş fi candidat, pentru că un preşedinte cu probleme în justiţie nerezolvate a avut România o singură dată: Traian Băsescu, cu dosarul Flota, care îl aşteaptă după ce termină", a declarat Ponta.

El a susţinut că toate hotărârile judecătoreşti "în România Guvernului Ponta s-au aplicat şi s-au respectat".

La rândul său, liderul PNL a fost întrebat cum răspunde întrebării legate de atitudinea, ca şef al statului, în privinţa politicienilor cu probleme penale. Iohannis a menţionat că în prima zi după ce a fost ales preşedinte al PNL a mers în grupurile parlamentare în care a avut o discuţie aplicată pe acest subiect.

"Am hotărât împreună să dăm semn clar că PNL doreşte o schimbare în abodarea acestei chestiuni. Am hotărât atunci împreună că în absolut toate situaţiile când se va cere încuviinţare pentru arestare, pentru percheziţie, să fie votată această problemă, propunere pentru încuviinţare. De atunci încoace PNL şi ACL de fiecare dată au votat pentru, doar că au fost relativ puţine ocazii pentru că de obicei PSD nu venea sau venea şi se volatilizat când trebuia votat", a spus Iohannis.

În dreptul la replică, Ponta a susţinut că la nivelul PNL există trei persoane condamnate definitiv şi irevocabil, indicându-i pe preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, senatorul PNL Tudor Chiuariu şi senatorul Akos Mora.

"Nu vreţi să şi faceţi ce spuneţi? Sunt colegii dvs., până vă uitaţi în curtea altora. Trei condamnaţi definitiv şi irevocabil. Puteţi să faceţi ceva sau nu vă ascultă?", a declarat Ponta.

"Da, eu am cerut acestor colegi să demisioneze şi vor demisiona imediat ce se convocăm Parlamentul şi rezolvăm cu Legea amnistiei luăm toate grămadă şi rezolvăm şi cu toţi aceştia", a replicat Iohannis.

Liderul PNL a solicitat, din nou, acordul din partea lui Victor Ponta de a solicita convocarea Parlamentului pentru a respinge Legea amnistiei şi graţierii. Premierul a insistat că este vorba despre trei colegi care nu au legătură cu Parlamentul, fiind membri ai PNL.

"Vreţi să vă citesc în continuare lista de 38 ai dumneavoastră?", a spus Iohannis.

"Daţi-ne un exemplu cu cei trei", a spus Ponta, solicitând ca liderul PNL să le ceară demisia acestora din partid.

"Deci 38 la dumneavoastră, trei la mine, hai să rezolvăm", a completat Iohannis.

 

UPDATE: 22:00

Ponta: De la 18 ani lucrez şi învăţ pentru România; voi fi un preşedinte bun şi pentru Iohannis

Candidatul PSD la prezidenţiale, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la B1TV, că de 18 ani lucrează şi învaţă pentru România, subliniind că va fi un preşedinte bun şi pentru Klaus Iohannis şi pentru cei care au votat cu altcineva.

Victor Ponta s-a adresat, în mesajul de la finalul dezbaterii cu contracandidatul Klaus Iohannis, milioanelor de români cu care s-a întâlnit "şi la Dorohoi, Reşiţa, şi la Babadag, şi la Carei, şi la Torino, şi la Madrid, şi la Chişinău, în Cernăuţi, în toate oraşele şi comunele din această ţară care m-au votat la primul tur cu 95% dar şi celor care l-au votat cu domnul Iohannis sau pe orice alt candidat".

Ponta a declarat că, după 10 ani de dezbinare, "România are o şansă extrarodinară să meargă în direcţia bună, în primul şi în primul rând să reparăm nedreptăţile de atunci din 2010-2011".

"Am dat înapoi pensiile, salariile am făcut dreptate oamenilor, dar avem în continuare de ţinut acest ritm", a precizat candidatul PSD.

El le-a mai transmis românilor că România are nevoie de "dialog şi de linişte" şi că nu mai vrea să vadă "ura şi atacurile la familie".

Ponta a afirmat că este "absolut convins" că poate fi "preşedintele care-i uneşte pe români". "Ştiu ce am de făcut, am 42 de ani. De la 18 ani lucrez şi învăt pentru această ţară şi cel mai mult şi cel mai mult îmi doresc un lucru pe care-l doresc tuturor celor care se uită acum la la mine: mama mea şi bunica mea, care sunt pensionare aici, în România, să poată trăi cât o vrea Dumnezeu într-o ţară normală, copiii mei, care trăiesc acum în România, să trăiască şi peste 10 şi peste 20 de ani, să aibă o şansă cu toţi copiii din această ţară să-şi ducă viaţa mai departe în România", a precizat Victor Ponta.

El a subliniat, totodată, că va construi ce s-a stricat în ultimii 10 ani, iar cei vinovaţi vor plăti.

"Eu am mare încredere în România, sunt foarte mândru că sunt român, sunt absolut convins că putem fi o ţară mai bună şi că rănile făcute în aceşti 10 ani de oameni care au greşit şi care sigur vor răspunde pentru ceea ce au făcut putem noi cei de la USL, noi cei în care aţi avut încredere în 2012, să le închidem şi putem construi tot ceea ce s-a stricat în acei ani", a spus Ponta.

"Voi fi un preşedinte bun şi pentru domnul Iohannis şi pentru cei care votat cu orice alt candidat pentru că de asta are foarte mare nevoie România", şi-a încheiat Ponta mesajul către români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO