Eveniment

A doua încercare: Klaus Iohannis îl desemnează pe Florin Cîţu să formeze noul Guvern. „Vin cu o echipă de profesionişti”

A doua încercare: Klaus Iohannis îl desemnează pe...

Autor: Mediafax

22.12.2020, 19:05 1600

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu premier, marţi seara. Acesta are la dispoziţie 10 zile să formeze guvernul, dar după consultări, liderii coaliţiei au spus că miercuri seara Executivul va fi votat.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că lucrurile s-au „cristalizat” şi o coaliţie formată din PNL, USR PLUS şi UDMR a fost formalizată şi a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României.

„Cu ocazia consultărilor, liderii formaţiunilor care formează coaliţia de centru dreapta s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de prim-ministru. Aşadar, luând în considerare toate acestea, am decis să îl desenez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis.

Florin Cîţu are la dispoziţie 10 zile să formeze Guvernul, însă după consultări, liderii coaliţiei au spus că miercuri seara va fi deja votat Executivul.

În primăvara, Florin Cîţu a mai fost desemnat o dată de preşedintele Iohannis să formeze Guvernul, dar a renunţat în favoarea lui Ludovic Orban.

După desemnare, Florin Cîţu a spus că vine cu o echipă de profesionişti.

„Fiecare ministru va avea obiective clare care vor fi monitorizate trimestrial.”

El a adăugat că rolul acestei guvernări este să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate şi să o aşeze pe „picioarele ei sănătoase”.

Florin Cîţu a fost ministru de Finanţe în Guvernul Orban, iar până să ajungă în politică a fost analust şi şef de trezorerie la ING Bank România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO