Eveniment

A doua medalie de argint pentru România la Jocurile Olimpice

A doua medalie de argint pentru România la Jocurile Olimpice
30.07.2012, 18:26 309

Sportiva Corina Căprioriu a câştigat, luni, medalia de argint în finala olimpică a categoriei 57 de kilograme, asigurând a treia medalie pentru delegaţia tricoloră la Jocurile Olimpice de la Londra.

Corina Căprioriu a jucat în semifinale cu Marti Malloy (SUA), fiind ultima reprezentantă a României la judo feminin la JO de la Londra. Primele faze ale luptei au fost rezervate tatonărilor, ambele sportive primind penalizare. Pe margine, antrenorul Florin Bercean era extrem de activ, cu indicaţii, dar meciul a curs fără punctaj pe tabelă. Malloy părea din ce în ce mai agresivă, dar Corina a contracarat de fiecare dată. 20 de secunde, niciun punct, cu un final tensionat, dar cu 7 secunde rămase, Corina a reuşit un ippon spectaculos, calificându-se în finala olimpică.

Prima finalistă a categoriei este Kaori Matsumoto (Japonia), care a trecut în semifinale de Pavia Automne (Franţa), după Golden Score.

Corina Căprioriu a câştigat grupa D, trecând de chinezoaica Hui Wang, Sally Raguib (Djibouti), descalificată, şi unguroaica Hedvig Karakas, în sferturi, după Golden Score.

Delegaţia României a obţinut o medalie olimpică la judo, argint, prin Alina Dumitru (48 kg), în timp ce campioana europeană Andreea Chiţu (52 kg) şi Dan Fâşie (66 kg) au fost eliminaţi în turul secund al competiţiei.

Din delegaţia României la judo mai fac parte Daniel Brata (100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg).

Căprioriu aduce a treia medalie pentru România, după aurul câştigat de Alin Moldoveanu la tir şi argintul Alinei Dumitru la judo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO