Electrica, cel mai mare jucător din sectorul distribuţiei şi furnizării de energie electrică, are un nou consiliu de adminstraţie format din şapte membri, potrivit unor surse prezente la Adunarea Generală a Acţionarilor care s-a desfăşurat azi. Una dintre noutăţi este că Victor Cionga, preşedintele consiliului de administraţie a companiei nu se mai regăseşte pe noua listă a administratorilor.
Arielle Malard de Rothschild a fost reconfirmată în funcţie, la fel şi Michael Boersma şi Cristian Buşu.
Noii intraţi sunt Ioana Alina Drăgan. Ea este de profesie finanţist şi a lucrat în BRD şi Siemens, înainte de a deveni director în Ministerul Energiei. În prezent, Ioana Drăgan este şi administrator al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU).
Un alt nume nou este Corina Popescu care a lucrat în departamentele de furnizare sau distribuţie a energiei din RENEL, CONEL, Electrica, E.ON şi OMV, si a gestionat centralele electrice ale OMV Petrom. Atât Corina Popescu, cât şi Ioana Alina Drăgan au fost propuse de Ministerul Energiei, entitate care controlează 48,7% din acţiunbile Electrica.
Bogdan Iliescu, directorul executiv al diviziei de finanţe corporative a BRD şi membru în boardul transportatorului de gaze Transgaz (TGN), şi-a găsit şi el un loc în consiliului de administraţie al Electrica, el fiind sprijinit de Swiss Capital, cea mai mare casă locală de brokeraj.
Consiliul este completat de Pedro Alvarez, un inginer energetician de 69 de ani. Alvarez a lucrat în diferite companii energetice din Spania, Peru şi Elveţia, iar acum este administrator independent. Alvarez a fost propunerea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai important acţionar Electrica după stat, cu 8,6% din acţiuni.
Noii administratori vor avea sarcina de a supraveghea un grup de firme cu afaceri de circa 5 miliarde de lei şi o capitalizare bursieră de peste 4 miliarde de lei care stă pe o pernă de cash de 2,8 miliarde de lei.