Eveniment

A patra persoana diagnosticată cu infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul României

A patra persoana diagnosticată cu infecţie cu noul...

Autor: Andreea Burnar

03.03.2020, 13:56 1832

Un al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat, marţi după-amiază, în România, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani din Timişoara, care a intrat în contact cu femeia de 38 de ani, deja diagnosticată cu această boală, anunţă Grupul ce Comunicare Strategică.

„Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID 19”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril.

„S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara”, anunţă sursa citată.

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte două familii faţă de care se vor lua măsurile de autoizolare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO