Eveniment

A reînceput lupta. Olguţa Vasilescu: PSD va depune moţiune de cenzură, cu susţinerea UDMR. Negociem cu toată lumea pentru voturi

A reînceput lupta. Olguţa Vasilescu: PSD va depune moţiune de cenzură, cu susţinerea UDMR. Negociem cu toată lumea pentru voturi

Autor: Alexandru Costea

20.01.2020, 12:17 91

Biroul Permanent al PSD a decis, luni, depunerea unei moţiuni de cenzură cu susţinerea UDMR, a anunţat Lia Olguţa Vasileascu. Ea a precizat că social-democraţii negociază cu toate formaţiunile politice din Parlament pentru a obţine cele 233 de voturi necesare.

"Ca urmare a cererii Guvernului de angajare a răspunderii pe alegerea primarilor din două tururi de scrutin, PSD va depune o moţiune de cenzură care se va axa nu doar pe sancţionarea unui abuz al Guvernului Orban, care doreşte să schimbe regulile în timpul jocului, ci şi pe necesitatea demiterii ca urmare a proastei guvernări. De la învestire, Guvernul s-a împrumut cu suma de 20 de miliarde de lei fără să fie direcţionaţi către investitii, din moment ce şantierele de autostrăzi sunt subfinanţate, din moment ce nu au mai fost alocate fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor locale, nu se mai măresc nici venituri românilor şi se taie programele de sprijin pentru IMM-uri sau fermieri, introduse de guvernarea PSD", a declarat, la sediul PSD, Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a subliniat că Toţi colegii noştri au semnat şi UDMR va susţine această moţiune de cenzură", a mai spus aceasta.

De asemenea, deputatul a precizat că PSD va negocia "cu toată lumea" pentru a obţine voturile necesare.

"Toţi parlamentarii care doresc să dea jos acest Guvern, orice parlamentar este bine-venit", a afirmat Vasilescu.

Guvernul a trimis Parlamentului documentul prin care îşi angajează răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Conducerea Legislativului urmează să decidă calendarul asumării responsabilităţii în şedinţă reunită.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470