Eveniment

Abi Ibrahim Al-Hachimi Al-Qourachi este noul lider al grupării teroriste Stat Islamic

Abi Ibrahim Al-Hachimi Al-Qourachi este noul lider al...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

31.10.2019, 18:24 170

Gruparea teroristă Stat Islamic a confirmat joi moartea fostului său lider, Abu Bakr al-Baghdadi, ucis duminică dimineaţa în cadrul unei operaţiuni americane în nordul Siriei şi a anunţat că Abi Ibrahim Al-Hachimi Al-Qourachi este succesorul acestuia, potrivit Le Figaro.

„Soldaţii Stat Islamic îl plâng pe comandantul credincioşilor, Abu Bakr al-Baghdadi”, a informat gruparea teroristă prin intermediul unui mesaj.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat duminică, în cadrul unui discurs, că liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în Siria. Preşedintele american a informat că militarii americani l-au încercuit pe Baghdadi, iar acesta şi-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa.

Abu Bakr al-Baghdadi, pe numele său real Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri, a devenit unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume în 2014, după ce teroriştii grupării Stat Islamic au capturat oraşul irakian Mosul.

Născut în 1971, la nord de capitala irakiană, Bagdad, al-Baghdadi era cleric la o moschee din Irak în 2003, în timpul invaziei americane. El a fost membru al grupării Al Qaeda şi a proclamat aşa-numitul „califat” al Stat Islamic în Irak şi Siria în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO