Eveniment

Abia întors din Qatar, Băsescu a rechemat ambasadorii din Kazahstan, Tunisia, EAU, Algeria, Qatar, Malaezia şi Brunei

Abia întors din Qatar, Băsescu a rechemat ambasadorii din Kazahstan, Tunisia, EAU, Algeria, Qatar, Malaezia şi Brunei

Foto: Silviu Matei

Autor: Miruna Badea

23.11.2011, 18:15 2957

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretele de rechemare din funcţie pentru ambasadorii României în Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan, Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Qatar, Malaezia şi Brunei Darussalam.

Preşedintele a semnat, miercuri, decretul privind rechemarea lui Emil Rapcea din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan.

Emil Rapcea a fost acreditat în Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan în anul 2008. El lucrează în Ministerul de Externe din 1976.

De asemenea, preşedintele a semnat decretul de rechemare a lui Sorin Mihail Tănăsescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Tunisia. În anul 2010, CNSAS cerea Curţii de Apel Bucureşti să constate că ca fost colaborator al fostei Securităţi, dosarul acestuia relevând că şi-a pus la dispoziţie locuinţa pentru întâlniri conspirative.

Traian Băsescu a mai semnat şi decretele de rechemare a lui Victor Mircea din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Algeria, a lui Niculaie Goia din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Emiratele Arabe Unite, a lui Petru Petra din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Malaezia şi în Brunei

Darussalam precum şi a lui Adrian Măcelaru din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Qatar.

Niculaie Goia este ambasador în Emiratele Arabe Unite din 2006. Conform CV-ului postat pe site-ul MAE, Niculaie Goia a lucrat între anii 1976-1979 ca cercetător ştiinţific la Institutul de Economie Mondială. Începând din anul 1979 a fost încadrat în Ministerul Afacerilor Externe. A fost încadrat la SIE în 1997 ca şef al Direcţiei de Cooperare Euroatlantică şi Relaţii Externe, până în 2004. În perioada 2004-2005 a fost director adjunct al SIE, cu rang de secretar de stat. A fost înaintat, în februarie 2005, la gradul de general de armată cu patru stele, fiind apoi trecut în rezervă.

Petru Petra a lucrat, din 1968 până în 1990 la "Agenţia Română de Presă", fiind pentru o perioadă corespondent în Vietnam şi Laos. Din 1990 lucrează în MAE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO