Eveniment

Academia de Studii Economice începe recrutarea „bobocilor“ de toamnă pentru a forma viitorii specialişti în mediu

Prof. univ. dr. Mirela Stoian, decanul Facultăţii de Economie Agroalimentară şi a Mediului, a  precizat că absolvenţii acestor programe de studii sunt angajaţi atât în instituţii publice (ministere, agenţii etc.) cât şi în domeniul privat sau în ONG-uri.

Prof. univ. dr. Mirela Stoian, decanul Facultăţii de Economie Agroalimentară şi a Mediului, a precizat că absolvenţii acestor programe de studii sunt angajaţi atât în instituţii publice (ministere, agenţii etc.) cât şi în domeniul privat sau în ONG-uri.

Autor: Adelina Mihai

02.09.2021, 10:00 697

♦ Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice a scos la concurs aproape 200 de locuri la licenţă şi masterat în sesiunea de admitere din această toamnă ♦ Aceste programe de studii vor forma viitorii economişti care să lucreze pe probleme de mediu, poluare sau deşeuri.

„Unul dintre domeniile care vor necesita o adaptare rapidă şi continuă a pieţei muncii la evoluţia tehnologiilor şi a cadrului legislativ şi instituţional este cel al mediului. Dacă în analizele/cercetările referitoare la meseriile viitorului sunt inventariate cele precum ingineri sau arhitecţi de mediu, va fi nevoie, cu siguranţă, de specialişti care să gestioneze şi să optimizeze din perspectivă economică procese economico-sociale complexe precum: transpunerea în realitate a principiilor economiei circulare; creşterea ponderii energiei verde,  a energiilor alternative în totalul ener­giei consumate; implementarea teh­no­logiilor verzi; educarea pro­du­cătorilor, cumpărătorilor şi consu­matorilor în direcţia realizării pr­o­duselor sustenabile; promovarea prin­cipiilor sustenabilităţii în toate do­meniile şi sectoarele de activitate“, a explicat prof. univ. dr. Mirela Stoian, decanul Facultăţii de Economie Agroalimentară şi a Mediului.

Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului are un număr total 700 de locuri la licenţă şi la masterat finanţate de la buget anul acesta, iar aproximativ 200 de locuri sunt încă disponibile în sesiunea de toamnă. Admiterea din sesiunea de toamnă se face online, în perioada

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO