Eveniment

Accesul în sediile instanţelor şi parchetelor nu se face în baza certificatului verde

Accesul în sediile instanţelor şi parchetelor nu se face în baza certificatului verde

Autor: Petru Mazilu

24.10.2021, 20:50 40

Accesul în sediile instanţelor şi parchetelor nu se face în baza certificatului verde deoarece noile restricţii stabilite de autorităţi nu vizează activitatea acestora, anunţă Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Precizările au apărut după ce autorităţile au impus noi reguli, printre care este şi utilizarea certificatului verde.

„În urma analizei, atât direcţia internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea preşedintelui CSM, cât şi Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, au apreciat că prevederile H.G. nr.1130/2021 nu intră în conflict şi nu sunt aplicabile domeniului justiţiei odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea şi desfăşurarea activităţii instanţelor şi parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19”, anunţă Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media din cadrul CSM.

Ca urmare, începând de luni, activitatea în instanţe se va desfăşura la fel ca până acum.

„În consecinţă, activitatea instanţelor şi parchetelor de pe lângă acestea se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi cele anterioare H.G. nr.1130/2021 atât în ceea ce priveşte actul de judecată şi de urmărire penală, cât şi ceea ce priveşte accesul justiţiabililor în sediile acestora, cu respectarea strictă a regulilor de protecţie luate de autorităţi în scopul limitării efectelor pandemiei”, precizează CSM.

Reprezentanţi CSM mai spun că recomandă, în continuare, respectarea tuturor măsurilor luate de autorităţi în scopul limitării efectelor pandemiei.

AFACERI DE LA ZERO