Eveniment

Accident GRAV petrecut într-o mină. Cel puţin 113 oameni au murit

Accident GRAV petrecut într-o mină. Cel puţin 113 oameni au murit

Autor: Alexandru Irimia

02.07.2020, 17:42 2101

Cel puţin 113 persoane şi-au pierdut viaţa joi într-un accident produs într-o mină abandonată de jad situată în nordul Myanmar, după ce prăbuşirea unui versant a îngropat de vii un grup de mineri care lucrau în mod ilegal, au informat surse oficiale citate de CNN.

 

Potrivit CNN, incidentul s-a petrecut atunci când minerii extrăgeau jad din versanţii unei mine din Hpakant, Myanmar, au precizat ofcialii Departamentului Pompierilor, scrie Mediafax.ro

 

Aceştia au menţionat că evenimentul tragic s-a produs la ora locală 8:00 şi a cuprins cele cinci parcele abandonate unde căutătorii ocazionali lucrează în condiţii precare.

 

Numărul deceselor a ajuns la 113 victime, fiind recuperate doar 26 de cadavre, precizeză pompierii. În anul 2019, s-a produs un accient similar unde 54 de oameni au murit în urma unei alunecări de teren, la o mină tot din Hpakant. 

 

Statul Myanmar este recunoscut pentru producţia de jadeit, fiind cel mai mare producător din lume de acest tip de piatră preţioasă. Din munţii Kachin se extrage jadeitul.

AFACERI DE LA ZERO