Eveniment

Accident la Pasajul Basarab. Două tramvaie cu călători s-au ciocnit

Accident la Pasajul Basarab. Două tramvaie cu călători...

Autor: Radu Tutulan

24.05.2017, 13:03 16597

Două tramvaie ale Regiei de Transport Bucureşti, care transportau călători, s-au ciocnit, în zona Pasajului Basarab, din Sectorul 6 al Capitalei, din fericire niciun pasager nefiind rănit.

Accidentul s-a produs în jurul orei 11:00, în zona Pasajului Basarab, din Capitală. Cele două tramvaie transportau călători şi se deplasau în direcţii opuse.

Una dintre garnituri circula dinspre zona căminelor din Regie, iar la intersecţia cu Calea Giuleşti a virat la stânga. Celălalt tramvai se deplasa pe Calea Giuleşti, spre Gara Basarab, iar la intersecţie urma să meargă înainte.

Ambele tramvaie s-au pus în mişcare în acelaşi timp, iar garnitura care se deplasa spre cartierul Giuleşti a efectuat virajul la stânga şi a lovit în partea din lateral-spate vagonul care circula spre Gara Basarab.

În urma impactului, ambele tramvaie au fost avariate, dar, din fericire, niciun pasager nu a fost rănit şi nici vatmanii nu au suferit leziuni.

Ambii vatmani susţin că au respectat legea. Cel care a efectuat virajul la stânga susţine că trebuia să i se dea prioritate de dreapta, iar cel care a fost lovit în lateral susţine că avea verde la semafor.

De altfel, între cei doi angajaţi RATB a existat şi un dialog mai aprins, filmat de jurnaliştii MEDIAFAX aflaţi la locul accidentului.

Din cauza accidentului, circulaţia tramvaielor a fost blocată în acea zonă aproximativ 20 de minute, iar călătorii din cele două vagoane implicate în accident şi-au continuat drumul pe jos.

Deşi avariate, cele două tramvaie implicate în accident şi-au putut continua deplasarea, fără călători, spre depou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO