Eveniment

Achiziţie publică de 8,3 milioane euro: Sanatoriul Balnear din Techirghiol cumpără aparatură medicală

Achiziţie publică de 8,3 milioane euro: Sanatoriul...

Autor: Andrei Leonte

03.01.2020, 14:23 248

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare din Techirghiol cumpără aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de 8,3 milioane de euro, potrivit documentelor publicate de instituţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP). Nămolul sapropelic şi apă sărată sunt căutate de mulţi turişti.

Reprezentanţii unităţii medicale vor să schimbe aparatura medicală veche cu una nouă, modernă, pentru a spori eficienţa şi pentru a îmbunătăţii condiţiile pentru pacienţii care vin să se trateze la Techirghiol.

„Contractele subsecvente vor fi încheiate semestrial sau ori de câte ori apare o nevoie nouă, cuantumurile valorice ale fiecărui contract subsecvent fiind stabilite în raport cu necesităţile ce fac obiectul contractului şi a resurselor financiare pe care autoritatea contractantă le are la dispoziţie”, se arată în anunţul publicat pe SICAP.

Achiziţia a fost împărţită în cinci contracte, care au fost câştigate, în urma licitaţiei, de patru societăţi. Contractele au fost atribuite în 29 noiembrie 2019, iar anunţul câştigătorilor a fost urcat în sistemul electronic de achiziţii publice în 26 decembrie 2019.

Aparatura din lotul 1, privind „Robotica medicală”, va avea o valoare cuprinsă între 7,7 şi 15,5 milioane de lei, cea pentru „Estetica medicală”, între 2,4 şi 4,7 milioane de lei, aparatele de „Recuperare” vor costa între 3,7 şi 7,5 milioane de lei, lotul pentru „Imagistică” va costa între 2,3 şi 4,7 milioane de lei şi, în cele din urmă, lotul pentru „Autoclave” va costa între 137 şi 274 mii de lei.

În total, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a semnat contracte cadru între 15,6 şi 32,9 milioane lei fără TVA.

La Sanatoriul Balnear şi de Recuperare din Techirghiol sunt tratate afecţiuni ale aparatului locomotor (degenerative, abarticulare, inflamatorii, posttraumatice), neurologice, ginecologice (în special sterilitatea secundară), dermatologice (în special psoriazisul cutanat) şi boli asociate (respiratorii, profesionale, endocrine, cardio-vasculare), potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei.

Pentru tratamentul cu nămolul sapropelic şi apă sărată vin, mai ales vara, turişti din ţară şi din străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO