Eveniment

Acord între PNL şi USR după scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu. Partidele din coaliţie au semnat o completare la acord. Premierul Florin Cîţu: Viitorul ministru al Sănătăţii va avea susţinerea mea

Acord între PNL şi USR după scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu. Partidele din coaliţie au semnat o completare la acord. Premierul Florin Cîţu: Viitorul ministru al Sănătăţii va avea susţinerea mea

Autor: Dorin Oancea

20.04.2021, 22:25 1493

Premierul Florin Cîţu a anunţat că viitorul ministru al Sănătăţii va avea susţinerea lui.  Este un minister greu, dar consultându-ne vom lua cele mai bune decizii, a mai spus prim-ministru.

Declaraţia a fost făcută marţi seara, la finalul şedinţei în cadrul căreia partidele de la guvernare au semnat un acord care pune capăt crizei provocate de demiterea lui Vlad Voiculescu. Florin Cîţu a vorbit despre campania de vaccinare.

„Aşa cum am spus, coaliţia merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie. Sunt foarte bucuros că ne asumăm – această coaliţie – ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes şi sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes”, a spus Florin Cîţu.

Premierul a mai spus că îl aşteaptă pe noul ministru al Sănătăţii cu care va colabora.

„Dacă mâine vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc. Mă voi asigura în continuare că aşa cum am făcut şi până acum deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare şi le vom lua în interesul cetăţenilor Românei”, a precizat Florin Cîţu.


Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat marţi seara semnarea unei completări la acordul de coaliţie, menită să îmbunătăţească mecanismul de funcţionare a acesteia.

„Cei ce au pariat că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii”, a spus Orban, care susţine că partenerii din coaliţie sunt preocupaţi de guvernare.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că acordul la care s-a ajuns va duce la creşterea performanţei de guvernare.

„După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, o completare care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să după la creşterea încrederii în parteneri, să ducă la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei şi în mod evident, să crească performanţa de guvernare”, a anunţat preşedintele PNL la finalul discuţiilor de marţi seara.

Liderul liberal consideră că alianţa funcţionează.

„Formaţiunile politice care au constituit această coaliţie sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au, de a asigura o bună guvernare României şi de a pune în practică programul de guvernare, pentru care ne-am angajat în faţa Parlamentului şi, de asemenea, să urmărim atingerea obiectivelor acestui program de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii. Suntem o coaliţie care cooperează, care este într-un dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere, pe solidaritate şi suntem preocupaţi în primul rând de o guvernare care să ducă la o îmbunătăţire semnificativă a vieţii cetăţenilor români”, a precizat Ludovic Orban.

AFACERI DE LA ZERO