Eveniment

Adecco România: Numărul românilor care lucrează în administraţia publică şi apărare aproape s-a dublat în 30 de ani

Adecco România: Numărul românilor care lucrează în...

Autor: Ramona Cornea

16.12.2019, 20:30 1103

În cei 30 de ani de la Revoluţia din 1989, piaţa muncii a trecut prin numeroase schimbări - de la îmbătrânirea populaţiei, migraţie şi până la crize economice sau de muncitori, conform unei analize a companiei de recrutare Adecco România. Migraţia a determinat modificări notabile pe piaţa muncii din România.

De exemplu, numărul românilor ocupaţi în administraţia publică şi apărare aproape s-a dublat în 30 de ani. Creşteri notabile au înregistrat şi domeniile precum comerţul, sănătatea şi construcţiile. În acelaşi timp, agricultura, industria şi industria extractivă au suferit „depopulări” masive. În ultimele decenii, salariul mediu net al românilor a suferit din cauza inflaţiei, a crizelor economice însă a înregistrat o creştere constantă şi accelerată mai ales în ultimii ani. Dacă în 1991 un român câştiga în medie 100 de dolari, treizeci de ani mai târziu este de şase ori mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO