Eveniment

Adina Chilim-Dumitriu, NNDKP: Urmează să vedem o creştere a achiziţiilor publice în toate sectoarele unde sunt fonduri europene pentru dezvoltare

ZF/NNDKP Legal & Tax – ediţia a 6-a: Care va fi impactul PNRR în economie şi business, care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni?

Adina Chilim-Dumitriu: Din momentul în care se licitează construcţia unui spital, până se pune prima cărămidă, într-un mod optimist poate dura un an, într-un mod realist 2 sau 3 ani. Depinde de numărul de contestaţii, de ciclurile de contestare, de problemele identificate.

Adina Chilim-Dumitriu: Din momentul în care se licitează construcţia unui spital, până se pune prima cărămidă, într-un mod optimist poate dura un an, într-un mod realist 2 sau 3 ani. Depinde de numărul de contestaţii, de ciclurile de contestare, de problemele identificate.

Autor: Răzvan Botea

11.10.2021, 17:00 194

Adina Chilim-Dumitriu, partener şi coordonator al practicii de achiziţii publice şi PPP, în cadrul NNDKP a spus, la cea de-a şasea ediţie a evenimentului ZF/NNDKP Legal & Tax, că urmează o creş­tere a achiziţiilor pu­blice în perioada urmă­toare în toate sectoa­rele pentru care există fonduri euro­pene disponibile pentru dezvoltare.

„Vor fi achiziţii publice nu doar în domeniul sănătăţii, ci în orice domeniu unde sunt fonduri europene pentru dezvoltarea sectoarelor respective. Sunt fonduri europene care pot fi cheltuite doar respectând norme stabilite la nivel european“, a spus ea.

De asemenea, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), urmează să vină mai multe modificări în vederea simplificării procesului de achiziţii publice.

„Prin PNRR sunt anunţate mai mult măsuri pentru simplificarea achiziţiilor publice, inclusiv prin digitalizare. Se doreşte interconectarea SEAP (sitemului electronic de achiziţii publice – n. red.) cu alţi operatori din România cum ar fi Registrul Comerţului, Agenţia Naţională de Integritate, ANAF, Ministerul Afacerilor Interne, pentru a putea reduce numărul de documente care se depun în cadrul procedurilor şi pentru a face mai rapid procesul de verificare.“

ZF şi casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a organizat miercuri, 6 octombrie, cea de-a şasea ediţie a evenimentului Tax & Legal.

Tema de anul acesta a fost „Care va fi impactul PNRR în economie şi business; care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni?“ În cadrul evenimentului specialiştii NNDKP au analizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) prin prisma reformelor fiscale pe care le va aduce, precum şi posibilele modificări ale regimului fiscal pentru companii în perioada următoare.

Prezentă la eveniment, care a avut şi o componentă de discuţii din zona investiţiilor în sănătate, Adina Chilim-Dumitriu a estimat că din momentul în care se licitează construirea unui spital până în momentul în care încep lucrările durează, în mod realist, 2-3 ani.

„Din momentul în care se licitează construcţia unui spital, până se pune prima cărămidă, într-un mod optimist poate dura un an, într-un mod realist 2 sau 3 ani. Depinde de numărul de contestaţii, de ciclurile de contestare, de problemele identificate.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO