Eveniment

Adio fabrici de diplome: Ministerul Educaţiei retrage acreditarea unor şcoli doctorale din Academia de Poliţie

Adio fabrici de diplome: Ministerul Educaţiei retrage...

Autor: Petru Mazilu

26.10.2020, 12:04 184

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că a retras acreditarea şcolilor doctorale „Drept” şi „Ordine Publică şi Siguranţă Naţională” din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti. Decizia vine ca urmare a suspiciunilor care vizează şcolile menţionate.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut anunţul pe Facebook. Cele două şcoli doctorale din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti au rămas fără acreditare prin ordin de ministru. Decizia a fost luată ca urmare a recomandărilor Consiliului de Etică şi Management Universitar şi a numeroaselor semnalelor publice de alarmă cu privire la situaţia şcolilor doctorale din cadrul instituţiei.

Totodată, ministrul a solicitat verificarea tuturor tezelor de doctorat realizate în ultimii nouă ani şi a dispus monitorizarea Academiei.

„Am cerut, totodată, verificarea de către CNATDCU a tuturor tezelor de doctorat ale persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Academiei de Poliţie şi care au obţinut titlul de doctor după 2011. Am solicitat, totodată, Consiliului Naţional de Etică al Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) un punct de vedere cu privire la încălcarea repetată a principiilor eticii academice şi a bunei conduite ştiinţifice şi aştept de la specialiştii Consiliului recomandările acestora. Nu în ultimul rând, am dispus iniţierea unei proceduri speciale de monitorizare a Academiei de către o comisie mixtă, din care să facă parte inclusiv reprezentanţi ai ARACIS”, a anunţat Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că doreşte să asaneze mediul academic şi să dea un semnal tuturor instituţiile de învăţământ superior din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO