Eveniment

Adjunctii din firmele de stat au salarii mai mari decat sefii lor

03.05.2010, 23:07 43

Directorii generali din companiile de stat au salarii mai micidecat directorii care se afla in subordinea lor, acest lucru fiindposibil in contextul in care salariile sefilor sunt plafonate incade anul trecut la nivelul unui secretar de stat, in timp ceadjunctii sunt remunati in conformitate cu prevederile contractuluicolectiv de munca.

Sefii companiilor de stat mai pot primi la sfarsitul anuluisumele acordate prin intermediul contractelor de mandat, care siele au fost plafonate anul acesta la 87.000 de lei (circa 20.700 deeuro) pe an, adica aproximativ cat castiga un manager demultinationala intr-o luna.

"Este o situatie generala, in toate companiile de stat, nu numaiin cadrul celor subordonate Ministerului Economiei. Este un lucruanormal. Masura plafonarii salariilor i-a vizat doar pe directoriigenerali, dar pe ceilalti nu i-a atins. Am inteles, a fost osituatie de criza, dar valoarea omului trebuie remunerata in bani.Deja avem multi directori care se gandesc sa plece din aceastacauza", spune Tudor Serban, secretar de stat in MinisterulEconomiei.

Spre exemplu, in cazul Romgaz, un director poate lua cu pana lacirca 30% mai mult decat directorul general, in timp ce la Romatsa,directorii ajung sa castige dublu fata de sef.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO