Eveniment

Administraţia Prezidenţială: Guvernul României nu a dorit să includă pe agenda CSAT insolvenţa Hidroelectrica

Administraţia Prezidenţială: Guvernul României nu a dorit să includă pe agenda CSAT insolvenţa Hidroelectrica
22.06.2012, 18:11 1407

Insolvenţa Hidroelectrica, cel mai mare scandal din economia românească din ultimul deceniu, nu a fost inclusă de guvern pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), iar Administraţia Prezidenţială nu are informaţii oficiale despre această operaţiune, au comunicat reprezentanţi de la Palatul Cotroceni, la o solicitare a Ziarului Financiar.

"Din cauză că Guvernul României nu a dorit să pună pe agenda CSAT subiectul insolvenţei societăţii Hidroelectrica, Administraţia Prezidenţială nu are informaţiile oficiale legate de această operaţiune şi, prin urmare, se află în imposibilitatea de a se pronunţa pe acest subiect", se arată într-un comunicat emis de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, susţine că "Guvernul României şi-a asumat decizia privind intrarea în insolvenţă a companiei Hidroelectrica fără a pune acest subiect în dezbaterea CSAT, asumându-şi, astfel, decizia şi consecinţele ei".

Ziarul Financiar a cerut Preşedinţiei să clarifice dacă a Administraţia Prezidenţială a fost informată de situaţia de la Hidroelectrica, si dată find gravitatea situaţiei - având în vedere că Hidroelectrica produce 25% din energia electrică a României - nu era necesară convocarea CSAT.

Preşedintele Traian Băsescu nu s-a pronunţat public până în prezent asupra subiectului Hidroelectrica.

Insolvenţa Hidroelectrica ar putea îngheţa creditarea şi pentru companiile de stat, unul dintre puţinele sectoare din economie pe care bancherii s-au încumetat să-l crediteze în ultimii ani, iar efectele negative anulează eventualele câştiguri pe care statul le-ar obţine din anularea sau renegocierea contractelor bilaterale ale producătorului de energie, susţin analiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO