Eveniment

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: România a îndeplinit cele 7 jaloane pentru prima tranşă de bani prevăzute în PNRR

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: România a...

Autor: Mediafax

31.05.2022, 18:05 134

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, susţine că România a îndeplinit la timp şi integral cele şapte jaloane asociate tranşei prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Transmiterea cererii de plată către Comisia Europeană a fost condiţionată de acest lucru, a precizat ministrul.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a semnat marţi, prima cerere de plată, în valoare de 907,669 milioane de euro în cadrul Acordului de împrumut privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Potrivit ministrului, aceasta este prima din cele 10 tranşe programate pentru a fi disponibilizate în perioada 2022-2026. Regulamentul permite statelor membre să transmită cereri de plată de două ori pe an. Pentru a primii banii, statele trebuie să îndeplinească o serie de condiţii.

„România a îndeplinit la timp şi integral cele 7 jaloane asociate acestei tranşe prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar transmiterea cererii de plată către Comisia Europeană a fost condiţionată de acest lucru. Acesta este încă un pas pe care îl parcurgem pentru ca fiecare ban cheltuit să fie pentru modernizarea ţării” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Mecanismul are o valoare totală de 14,94 miliarde de euro şi a fost semnat în 2021 cu Comisia Europeană. Documentul a fost semnat de ministrul finanţelor în contextul în care România a trimis la Bruxelles cererea de plată în valoare totală de 3 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO