Eveniment

Adrian Oros, ministrul desemnat pentru Ministerul Agriculturii: Pentru a combate pesta porcină, vom începe cu schimbarea conducerii ANSVSA

Adrian Oros, ministrul desemnat pentru Ministerul...

Autor: Laura Albu, Mediafax

29.10.2019, 16:53 107

Ministrul desemnat pentru Ministerul Agrculturii, Adrian Oros a declarat că prima măsură pe care o va lua în combaterea pestei porcine va fi schimbarea conducerii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), "pentru că de acolo a început totul".

"Măsurile au fost luate incomplet şi tardiv. Ca să recapeţi încrederea populaţiei în instituţiile care trebuiau să ia măsuri va fi foarte foarte greu. Vom începe cu schimbarea conducerii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, pentru că de acolo a început totul. Ei au avut cu totul alte preocupări în această perioadă. Actuala conducere a ANSVSA nu poate să facă faţă şi a demonstrat în doi ani de zile de când pesta porcină evoluează sălbatic la noi în ţară. Nici într-o ţară nu s-a înregistrat o asemenea extindere fulgerătoare şi total necontrolată", a mai spus Oros.

Acesta a adăugat că are o variantă pentru proiectul de ordin prezent pe site-ul Ministerului Agriculturii de care se va ocupa chiar în primele zile ale mandatului. Oros preconizează că miercuri Comisia Europeană va decide restricţionarea comerţului cu carne de porc pentru toată ţara. "Avem o variantă de lucru gândită împreună cu asociaţiile, variantă la ceea ce domnul Daea a pus în discuţie pe site-ul Ministerului Agriculturii. Avem o variantă pe care o s-o discutăm cu asociaţiile de profil. Va fi una din preocupările principale ale primelor zile. Pentru că s-ar putea ca mâine decizia Comisiei să fie să intrăm toată ţara în zona roşie, după care în partea a IV-a", a explicat ministrul desemnat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO