Eveniment

Adrian Sârbu: China va cuceri lumea prin corupţie

Adrian Sârbu: China va cuceri lumea prin corupţie

Autor: Gabriela Antoniu

18.05.2023, 14:24 102

Democraţia este principala ţintă a modelului economic şi social chinez. Înlocuirea democraţiei de tip liberal şi a modelului occidental, bazat pe respectul omului, (…) aflat în centrul universului, opus unei noţiuni abstracte de bunăstare şi de renunţare la libertatea individuală.

China este în marş către cucerirea lumii, economic (…) o va face şi cultural şi va veni cu această cultură perversă, a unui comunism revopsit, o combinaţie între ceea ce ei numesc confucianism şi maoism (doctrina lui Xi).

E o formulă inacceptabilă pentru noi, cei care am trăit în democraţie. E ca şi cum ţi s-ar schimba aerul pe care îl respiri”.

 

Trebuie să ne trezim. Suntem în război cu China

“Că 23% dintre conaţionalii noştri vor să trăiască într-un model chinezesc nu este dezamăgitor, este alarmant. (…)

Dar înainte de a discuta, de a ne întreba în ce lume vrem să trăim, să constatăm că trebuie să ne trezim. Suntem în război cu China (…) China e în război cu noi. Cine suntem noi? Teritoriile pe care trebuie să le ocupe economic şi demografic. Care sunt ăstea? Occidentul.

E pregătită (China) să facă asta? Are şi un plan. Cum va face? Cu multă inteligenţă, insidios şi în forţă.

Ştie Occidentul asta? Ştie foarte bine.  De aceea e la Hiroshima o întâlnire a G7. Aceeaşi simbolistică (…)

Credem noi că acţiunea Chinei, foarte programatică, anunţată în documentele semnate de Xi, va fi de natură militară? În niciun caz. China va cuceri lumea prin corupţie. Va corupe lideri care să intre în proiecte educaţionale, economice favorabile populaţiei lor. Va începe cu lideri din economii slabe, abandonate de Occident. (…) este unul din subiectele  reuniunii G7 de la Hiroshima”.

 

23% dintre români au uitat ce înseamnă să trăieşti în nelibertate

“China va veni ca şi sarpele Ka, să vorbească pe limba noastră, să se ipostazieze, să ne mimeze  şi să ne intre în cultură pentru că principalul clash între China şi lumea occidentală e unul cultural, de valori (…)

Ce i se pune în faţă chinezului în faţă când se naşte ? Pentru el, pe scara de valori, pe locul unu e mâncatul şi pe locul doi reproducerea, nu libertatea pe care noi începem s-o considerăm superfluă. De aceea, 23% dintre români spun: domne, aş trăi (ca şi în) China. De ce? Au uitat ce înseamnă să trăieşti în nelibertate”.

 

Obiectivul Chinei este să devenim chinezi

“Astăzi suntem în trezire. O parte din noi. Recunoaştem că suntem în război? O parte din noi. Se va consacra această stare de război complet neobişnuit între noi şi China? Da. Care e obiectivul Chinei? Simplu. (…) Dacă tot ce vom folosi noi (este) made in China, cu ce mai plătim noi, China, ca să cumpărăm ce e made in China? Păi nu mai avem. Deci ce avem de ales? Să ne subordonăm modelului economic şi social chinez şi să devenim chinezi. Ultrasimplu”.

 

Dacă nu ne apucăm de treabă, cultura chineză va prevala

“Sigur noi am vrea să continuăm să trăim în România. (…) e visul nostru ca România să fie în Europa şi noi să ne simţim în Europa cum ne simţim în România (…) Vin în fiecare zi neaşteptat de multe semnale de trezire (…) care spun: apucaţi-vă de treabă! Dacă noi România, noi Europa (…) nu o să ne apucăm de treabă, în ritmul în care ar trebui să ne mişcăm (…) cultura Chinei va prevala pentru că (…) o bună bucată din geografia globului este aliniată culturii chineze. Vedem cea mai surprinzătoare prăbuşire culturală, prăbuşirea Rusiei şi care vrea, nu vrea se va alinia Chinei. Dar vom vedea o prăbuşire culturală a altor valori din Asia şi, doamne fereşte, să cadă şi India şi să urmeze modelul chinezesc care înseamnă stat superautoritar, suspendarea democraţiei”.

 

Modelul blockchain va revoluţiona sistemele politice

“China promite visul de aur al al omenirii: toată lumea are de mâncare, acces la educaţie, entertainment, cultură. Care e preţul pe care îl cere China? Supuneţi-vă elitelor. Cred că există şi alt model şi acest model ţine de democraţie şi de evoluţia tehnologică astăzi. Să luăm modelul blockchain. În primul rând va revoluţiona sistemele politice. Blockchain  înseamnă că fiecare din cei  20 milioane de români este responsabil de guvernarea României. (…) Poţi vota o decizie guvernamentală la nivel de douăzeci de milioane de oameni într-o milisecundă. Nu numai că poţi vota, dar aplicând blockchain-ul asupra unei naţiuni cum ar fi România, poţi prognoza decizii. Prin urmare, cred că experienţa (comunismului revopsit al) Chinei va influenţa spectaculos societăţile democratice care vor înţelege unde au greşit şi vor evolua. Nu cred că acea Chină în care s-ar putea să fim obligaţi să trăim va fi China lui Xi Jin Ping şi a Partidului Comunist. Cred că poate fi China lui Jack Ma. Şi a tânărului (din piaţa Tien an Men) care a stat singur din faţa tancului şi care nu ştia că înaintea lui Arhimede a spus: da-ţi-mi un punct de sprijin şi voi muta Pământul din loc”.