♦„Antreprenorul român generează valoare în ţara asta, din care se extrag bani mulţi, pe care îi prăduiesc bugetarii”
♦„Experienţa a arătat că România câştigă prin antreprenori şi pierde prin politicieni”
♦„Beneficiile” pe care le-au generat partidele: au emigrat 6 milioane de români, natalitatea şi numărul de copii din România au scăzut cu 40%. Deficitul bugetar ajunge la 10% din PIB în 2025, datoria publică la 60% din PIB, iar ratingul ţării este aproape de „junk”.
Adrian Sârbu, Hofi şi Nemo au analizat la ediţia de miercuri din ŞTIU PE CE LUME TRĂIESC câştigurile, dar şi pierderile, pe care le-au adus politicienii României în ultimii 35 de ani. În oglindă, ŞTIU PE CE LUME TRĂIESC a arătat şi câştigurile sau pierderile pe care le-au adus antreprenorii României.
„Experienţa a arătat că România câştigă prin antreprenori şi cei angajaţi de antreprenori. Că, până la urmă, un angajat trebuie să fie şi un prieten al angajatorului, chiar dacă îl invidiază puţin, dacă nu-i dă destui bani ca să stea degeaba şi dacă nu-i dă destule vacanţe şi citybreak-uri.
Şi România pierde prin partide”, a punctat Adrian Sârbu.
„Să-ţi reamintesc beneficiile pe care le-au generat partidele? În dezvoltare umană doar ştim ce au făcut. Avem copii tot mai puţini. Românii au fugit unde au putut. În dezvoltare economică, ce să mai vorbim, că simţim. Îţi amintesc că Democrativa ne-a dat nişte cifre care ne ameţesc. 6 milioane de români au plecat afară. Natalitatea a scăzut cu 40%. Copiii născuţi sunt tot mai puţini. Dar bani avem. Păi măi fraţilor, înainte, când n-aveam bani, spuneaţi că nu faceţi copii că n-aveţi cu ce să-i creşteţi. Deci, avem mai mulţi bani, nu facem copii”, a spus Adrian Sârbu.
„Şi noi am zis: domnule, hai să facem copii. Oricare ar fi guvernul, stabil şi echilibrat, care s-a dezechilibrat, să dea mai mulţi bani la copii. N-au dat. Dau 340 de lei pe lună. Noi am votat 5.000 de lei pe lună.
Copiii pe care îi facem, îi alungăm.
Cine? Guvernul Democrativei.”
„Consecinţele? Suntem pe ultimul loc la testele PISA, suntem pe primul loc la rata NEETS – tineri care nu se află nici la şcoală, nici în câmpul muncii.
Deci suntem într-o perfecţiune a ratării ca şi naţiune.
Care naţiune, în 1918, a făcut România Mare, cântând „Deşteaptă-te, române!”. Ne amintim să ne deşteptăm o dată pe an, de 1 decembrie.”
„Iar în apărare, într-adevăr, stăm bine pentru că e zero. Adică nu e negativ, e zero. E puţin negativ în sensul că tot ce am avut, cum se spune la unitate, în ştoc, în parcul rece, totul s-a prăduit.
Camioane, ARO-uri, ce s-a putut s-a vândut, n-a mai rămas nimic, nici măcar izmenele de pe noi când o să ne ducem la mobilizare, cei care am făcut armata.”
60% din cei 20.000 de cititori ZF şi spectatori Aleph News au spus că nu mai vor ca partidele şi oamenii lor să conducă România, conform celui mai recent sondaj ŞTIU PE CE LUME TRĂIESC.