Eveniment

Adriana Pistol, Institutului Naţional de Sănătate Publică: Nu se pune problema de carantină, este adoptată doar în situaţii extreme

Adriana Pistol, Institutului Naţional de Sănătate...

Autor: Firuta Flutur

30.01.2019, 10:26 70

Nu se pune problema instituirii carantinei la acest moment în România din cauza circulaţiei virusului gripal, a anunţat directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, precizând că aceasta este o măsură luată în situaţii extreme, iar "noi trăim o situaţie normală".

"Nu se pune problema de carantină, carantina este adoptată în situaţii extreme, situaţie pe care nu o trăim, trăim o situaţie normală, dacă vreţi gripa aşa evoluează câteodată în număr mai mare de cazuri faţă de sezoane anterioare. Carantina e o masură adoptată extrem de rar, decisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de obicei. Există un regulament, tratat internaţional care stipulează aceste lucruri", a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătăţii a constatat că în România este epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi sunt 54 de decese din cauza bolii. Sorina Pintea a precizat că măsurile instituite în epidemie de grip nu sunt unele speciale şi se aplică deja.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO