Eveniment

Ce aduce nou Untold anul acesta, festivalul de muzică electronică şi pop din Cluj-Napoca, ce mizează pe aproape 100.000 de participanţi pe zi? Eduard Chereji, director de marketing şi comunicare Untold: Unii dintre artişti sunt în premieră în România, cum ar fi Major Lazer, J Balvin sau DJ-ul Hardwell. Ediţia de anul acesta va fi prima fără nicio restricţie de după pandemie

Ce aduce nou Untold anul acesta, festivalul de muzică...

Autor: Alexandra Matei

23.06.2022, 14:50 155

Untold va avea loc anul acesta între 4 şi 7 august la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena şi va curpinde opt scene.

Preţul unui bilet cu acces general pentru o zi porneşte de la 50 de euro, iar abonamentul pentru patru zile de festival ajunge la 159 de euro.

Povestea festivalului Untold, cel mai mare festival de muzică electronică şi pop din România, dar şi unul dintre cele mai importante la nivel internaţional, continuă şi anul acesta la Cluj-Napoca, unde organizatorii aşteaptă aproape 100.000 de participanţi pe zi.

Ediţia din 2022, spune Eduard Chereji, director de marketing şi comunicare al Untold, va fi prima ediţie fără restricţii de după pandemie. O altă noutate pe care o aduce ediţia de anul acesta este prezenţa pentru prima dată în România a unor artişti, printre care se numără Major Lazer, J Balvin sau DJ-ul Hardwell.

„E o ediţie cu adevărat mult aşteptată. Este prima ediţie după pandemie în care nu mai avem restricţii de niciun fel. În 2021, am reuşit să facem festivalul Untold, dar cu o serie de restricţii date de pandemie. În acest an, lucrurile revin la normal şi sunt convins că toţi cei care iubesc festivalurile abia aşteaptă să ajungă la Cluj şi să se bucure de ceea ce am pregătit, aşa cum o făceau în trecut, până în 2019. Unii dintre artişti sunt în premieră în România, cum ar fi Major Lazer, J Balvin sau DJ-ul Hardwell, care a ales doar patru festivaluri la care să fie prezent anul acesta, printre care şi Untold”, a spus Eduard Chereji în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

O altă noutate pe care organizatorii o vor prezenta anul acesta în festival este povestea Untold.

Directorul de marketing şi comunicare al festivalului susţine că o parte importantă din buget este investită în zona de creaţie, iar în fiecare an se încearcă crearea unei poveşti.

„Anul acesta, povestea va fi construită în jurul unui simbol major atât pentru întreaga omenire, cât şi pentru festival şi anume luna, care a fost prezentă alături de noi la toate ediţiile. În prima ediţie, în 2015, am avut lună plină în toate cele patru zile”, a detaliat el.

Interesul oamenilor este în creştere, susţine acesta, însă după pandemia de Covid-19 comportamentul de consum s-a schimbat. Oamenii nu îşi mai pregătesc vacanţele sau experienţele de acest gen -evenimente, festivaluri, concerte – cu mult timp înainte.

Astfel, cu cât data începerii festivalului se apropie, cu atât interesul pentru participare este din ce în ce mai mare, adaugă el.

Totuşi, un număr mare de persoane au achiziţionat abonamente pentru ediţia de anul acesta încă din 2020. „Le-am spus atunci că le vor putea folosi oricând la următoarele trei ediţii. Unii dintre ei au folosit abonamentul în 2021, iar alţii îl vor folosi anul acesta. Există şi această categorie de participanţi.”

La momentul actual, menţionează Eduard Chereji, 70% din capacitatea festivalului este deja epuizată.

Untold a ajuns deja la o maturitate din punct de vedere al numărului de participanţi, afirmă el, iar dacă ne uităm la 2019, atunci când a avut loc cea mai de succes ediţie, cu peste 95.000 de participanţi pe zi, este evident că această cifră plasează festivalul în categoria megafestivalurilor.

„Megafestivalurile sunt doar câteva în întreaga lume. Ne aflăm pe locul al cincilea într-un clasament mondial al megafestivalurilor de muzică electronică şi muzică pop.”

Untold a ajuns şi la o limită a capacităţii, întrucât organizatorii vor ca particiapanţii să se simtă relaxaţi şi să nu simtă presiunea unui număr extrem de mare de oameni.

Astfel, subliniază Eduard Chereji, în acest an, festivalul de muzică electronică şi pop va fi sold out cu câteva zile înainte de începere.

Untold va avea loc anul acesta între 4 şi 7 august la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena şi va curpinde opt scene.

Preţul unui bilet cu acces general pentru o zi porneşte de la 50 de euro, iar abonamentul pentru patru zile de festival ajunge la 159 de euro.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO