Eveniment

Aedificia Carpati modernizeaza un imobil al Ministerului de Interne pentru 9,3 milioane de euro

19.03.2004, 00:00 24



Aedificia Carpati va consolida si moderniza un imobil din Bucuresti al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), in baza unui contract in valoare de 373 miliarde lei (9,3 milioane euro), au declarat surse din societatea de constructii.



Pentru atribuirea lucrarilor, Directia Economico-Administrativa din MAI a organizat o licitatie restransa, pentru care a primit patru oferte.



Contractul a fost acordat in baza celei mai avantajoase oferte din punct de vedere tehnico-economic. Lucrarile vor fi finalizate in termen de doi ani si sase luni.



Directia Economico-Administrativa face parte din Aparatul Central al MAI si asigura logistica celorlalte unitati din aceasta structura. Directia este organizata si functioneaza ca unitate distincta in subordinea secretarului de stat pentru logistica din MAI.



Pentru acest an, Aedificia Carpati are contractate sau in derulare lucrari in valoare de 475 miliarde lei, toate pentru imobile situate in Bucuresti. Cel mai important proiect este modernizarea Muzeului National de Arta Contemporana al Romaniei, proiect in valoare de 157 miliarde lei.



Alte proiecte se refera la finalizarea aulei Bibliotecii Centrale Universitare (80 mld. lei), consolidarea si modernizarea sediului Politiei Capitalei (70 mld. lei), modernizarea pistei de atletism a stadionului Dinamo (40 mld. lei).



Totodata, Aedificia va executa lucrari pentru Institutul National de Statistica, Institutul de Geriatrie Ana Aslan, Institutul Teologic Bucuresti, Casa Vernescu si Senat.



Cel mai important proiect este modernizarea Muzeului National de Arta Contemporana al Romaniei, proiect in valoare de 157 mld. lei. Alte lucrari vizeaza consolidarea si modernizarea sediului Politiei Capitalei, proiectul avand o valoare de 70 mld. lei.



Aedificia Carpati a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1.100 mld. lei (circa 34 mil. $), nivel aproape dublu fata de cel raportat pentru 2002 - 560 mld. lei. Aceasta evolutie e fost explicata de oficialii companiei prin volumul mare de lucrari contractate. Pentru acest an, Aedificia mizeaza pe o cifra de afaceri de 900 mld. lei, pe fondul unui volum de lucrari mai redus fata de cel inregistrat in 2003.



Cel mai important proiect al societatii a fost anul trecut efectuarea unor lucrari de restaurare si modernizare a Ateneului Roman. Lucrarile au constat in restaurarea zonei centrale a cladirii, consolidarea cupolei, extinderea scenei, refacerea mobilierului salii de concerte, imbunatatirea acusticii, reconstruirea grupurile sanitare si a instalatiei de incalzire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO