Eveniment

Aeronava NATO va transporta, la primul zbor, 12 răniţi în Marea Britanie, Norvegia şi Finlanda

Aeronava NATO va transporta, la primul zbor, 12 răniţi...

Autor: Ştefan Pană

08.11.2015, 18:46 857

Aeronava NATO, care este aşteptată să ajungă pe aeroportul Otopeni în jurul orei 19.30, va prelua 12 răniţi care vor fi transferaţi la spitalele din Marea Britanie, Norvegia şi Finlanda, într-o primă etapă, potrivit unor surse din MAI.

Astfel, la primul zbor, aeronava va transporta nouă pacienţi în Marea Britanie, doi în Norvegia şi unul în Finlanda, după care se va întoarce la Bucureşti pentru a prelua alţi răniţi. Transferul pacienţilor se face în funcţie de gravitatea cazurilor.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a confirmat pentru MEDIAFAX că aeronava NATO va transporta 10-12 răniţi în incendiul din Clubul Colectiv spre spitale din Marea Britanie, Norvegia şi Finlanda. "Acum pregătim aeronava NATO. Nu ştim încă numărul răniţilor care vor pleca, probabil 10-12, vom vedea. Aeronava va pleca în această noapte", a mai spus secretarul de stat MAI.

De asemenea, potrivit surselor MAI, o echipă franco-germană de medici este aşteptată la Bucureşti, ea fiind alcătuită de o comisie din mai multe state ale UE.

Până acum 22 de persoane rănite în incendiul din Colectiv au fost transportate spre clinci din străinătate, trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO