Eveniment

Aeroportul Traian Vuia din Timişoara, preluat de Consiliul Judeţean Timiş

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ioan Dornescu

19.05.2014, 00:00 675

"Se aprobă transferul, cu titlu gratuit, al pachetului integral de acţiuni al Societăţii Naţionale «Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia» SA, reprezentând un număr de 128.064 acţiuni, în valoare de 10 lei fiecare, din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată a judeţului Timiş şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş", se arată într-un proiect de HG elaborat de Transporturi.

Preluarea pachetului de acţiuni se va realiza pe baza unui protocol încheiat între părţi în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii.

Cu excepţia aerogărilor din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara, aeroporturile din România au trecut sub autoritatea consiliilor judeţene în baza unei HG din 1997.

"Prin Hotărârea Guvernului nr. 1030/ 2008 a fost aprobată Strategia sectorială pe termen mediu privind descentralizarea în cadrul Ministerului Transporturilor. Aceasta prevede la punctul 4.2.2.1 că Societatea Naţională «Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia» SA va trece în administrarea Consiliului Judeţean Timiş prin transferarea, cu titlu gratuit, a pachetului de 80% din acţiuni deţinut de stat prin Ministerul Transporturilor", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Acţionarul minoritar al aeroportulului din Timişoara este Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 20%.

Consiliul Judeţean Timiş şi-a exprimat acordul privind această operaţiune printr-o hotărâre aprobată la finalul lunii aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO