Eveniment

Afacerile angro au crescut cu peste 8,2% (an/an) la patru luni din 2018

Afacerile angro au crescut cu peste 8,2% (an/an) la patru...

Autor: Iulian Anghel

15.06.2018, 00:00 60

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele patru luni, an/an, cu 8,2% serie brută, şi 8,4% ajustat, potrivit datelor publicate joi de INS. Astfel, comerţul angro a crescut peste comerţul cu amănuntul care a avut în aceeaşi perioadă un avans de 6,5% serie brută şi 7,6% ajustat.

Au crescut puternic afacerile cu ridicata ale produselor agricole brute şi al animalelor vii (plus 13,6%), ale activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (plus 11%), ale comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (plus 10,9%).

Afacerile comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri a avut un avans de 8,9%. Afacerile comerţului cu ridicata nespecializat au crescut cu 8,8%, ale comerţului cu ridicata specializat al altor produse cu 7,6%, ale comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului cu 4,9% şi ale comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii cu 3,1%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO