Eveniment

Afacerile mici din turism vor fi impozitate la cifra de afaceri

Afacerile mici din turism vor fi impozitate la cifra de...

Autor: Iulian Anghel

20.10.2015, 00:03 527
Preşedintele Senatului, fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, spune că restaurantele, pensiunile şi, în general, afacerile mici din turism vor fi impozitate în funcţie de cifra de afaceri şi nu de profitul raportat.

„Nu este o măsură care să se adreseze marilor lanţuri hoteliere. Nu este o măsură pentru Athenée Palace sau pentru Hilton. Este pentru cei mici – aţi văzut, i-a găsit ANAF, aveau restaurantul plin, dar doar două bonuri fiscale emise. Nu este un impozit forfetar, va fi stabilit un plafon al cifrei de afaceri pentru care se va plăti impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit“, a declarat pentru ZF fostul premier.

Măsura va fi cuprinsă cuprinsă într-o iniţiativă legislativă ce va fi înaintată Parlamentului de către grupul ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, partid condus de Tăriceanu şi de Daniel Constantin, fost şef al PC) şi de grupul PSD, a spus Tăriceanu.

Premierul Victor Ponta a anunţat că susţine măsura aşa-numi­tului impozit special.

„Impozitul special se numeşte proiectul de lege, este întocmit de parlamentari, domnul Teodorovici şi cu domnul Tudose au participat la elaborare şi astăzi (ieri - n.red.) cred că se depune la Camera Deputaţilor, noi dăm aviz pozitiv“, a declarat premierul Victor Ponta, la întâlnirea cu liderii ALDE, citat de Mediafax.

Microîntreprinderile plătesc impozit pe cifră de afaceri. În primăvară, Ministerul de Finanţe a dorit să impună afacerilor HoReCa impozitul forfetar, dar intenţia, anunţată după eşecul impozitării bacşişului, nu s-a materializat într-o lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO